Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 16:58

Πρόταση για τη δημιουργία Κέντρου Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών με Κινητικά Προβλήματα στη Λάρισα

Τη δημιουργία Κέντρου Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών με κινητικά προβλήματα στη Λάρισα πρότεινε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα στη Λάρισα.

Η λειτουργία κέντρου στην περιοχή, όπως επισήμανε ο υφυπουργός, πέρα από τις ανάγκες της Θεσσαλίας θα μπορούσε να εξυπηρετεί τους πολίτες και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη συνάντηση εργασίας περιέγραψε και τα βήματα υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των διαδικασιών σε όλο το πλαίσιο έκδοσης ή αντικατάστασης των αδειών οδήγησης και των αδειών κυκλοφορίας, με σκοπό την επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για την ανάγκη προμήθειας ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής (καμερών) στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου νόμου για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα σεμινάρια εκπαίδευσης για νέους εξεταστές που θα οργανώσει το Υπουργείο.

Επιπλέον, με απόφαση του κ. Παπαδόπουλου χαρακτηρίστηκε το σχέδιο του Δήμου Τυρνάβου ως Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Πρόκειται για τον πρώτο Δήμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον οποίο εκδόθηκε η απόφαση με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου και αναμένεται να εγκριθούν και άλλα σχέδια Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης των συνθηκών αστικής κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας, στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές Λάρισας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας και η κα Στέλλα Μπίζιου, επιβεβαιώθηκε και η πρόοδος δύο σημαντικών σιδηροδρομικών έργων που δρομολογεί η ΕΡΓΟΣΕ, της σύμβασης για την ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισας - Βόλου και του διαγωνισμού για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα.

Τέλος, κατά τη συνάντηση του κ. Παπαδόπουλου με τον κ. Αγοραστό, εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία αναβάθμισης του οδικού δικτύου Λάρισα - Κοζάνη, με προσαρμογή των υφιστάμενων μελετών στις σύγχρονες προδιαγραφές.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα