Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 18:06

3o Social Dining σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Food On από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας συνεχίζει την πρωτοβουλία οργάνωσης τριών social dining μέσα στο 2021, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Food On, την οποία στηρίζει το Υπερταμείο. Ο ΟΚΑΑ έχει αναλάβει έναν ενεργό ρόλο τόσο στο ζήτημα του food waste όσο και στο ζήτημα της φτώχιας και βρίσκεται δίπλα σε ευάλωτες ομάδες, υλοποιώντας από το 2016 προγράμματα υποστήριξης σε φορείς όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και άλλους.

 Ο ΟΚΑΑ ενισχύει τα Social Dinings (γεύματα κοινωνικής ενσωμάτωσης), που πραγματοποιεί η MKO Food On και στόχο έχουν να δώσουν την ευκαιρία σε ανθρώπους, που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες να έρθουν σε επαφή, να κοινωνικοποιηθούν και να εξαλειφθούν με αυτόν τον τρόπο τυχόν προκαταλήψεις που υπάρχουν μεταξύ τους.

Η παροχή χώρου και πρώτων υλών από τον ΟΚΑΑ στη Food On είχε ως αποτέλεσμα την διοργάνωση τριών γευμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης στη Λαχαναγορά του Ρέντη, στις 9 Νοεμβρίου4 Δεκεμβρίου & 18 Δεκεμβρίου 2021, τα οποία βοήθησαν στο να αναδειχθούν και να γίνουν κατανοητές οι ξεχωριστές ανάγκες των συμμετεχόντων σε αυτά, σε μία υποδειγματική ατμόσφαιρα κοινωνικής συνοχής.

To Υπερταμείο υποστηρίζει και επικροτεί τον κοινωνικό ρόλο της θυγατρικής του, ΟΚΑΑ, ο οποίος κάνει πράξη την ευαισθησία για τις σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής, συνδράμοντας τον αγώνα των συμπολιτών μας για αξιοπρεπή και ισότιμη διαβίωση. Η νέα στρατηγική ESG του Υπερταμείου και του ΟΚΑΑ, αφενός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη διαχείριση τροφίμων και νερού, αφετέρου ενισχύει την πολυδιάστατη κοινωνική ανταπόδοση.

Ο ΟΚΑΑ και το Υπερταμείο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και το 2022.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα