Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 13:03

5 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού

Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2021, γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, η οποία επικεντρώνεται στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινωνίας, ένα χρέος για τις γενιές του Αύριο.

O OHE με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, μας ωθεί να συμμετάσχουμε σε εθελοντικές δράσεις, με απώτερο στόχο ένα κοινό μέλλον.

Η σημερινή μέρα καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1985 με σκοπό, όχι μόνο την ενημέρωση και τη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απένταντι σε εθελοντικές δράσεις, αλλά και για να τιμήσει και να προωθήσει την ακούραστη δουλειά των εθελοντών σε όλο τον κόσμο. Καθημερινά, οι εθελοντές αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και προσπάθεια για να εξασφαλίσουν την κοινωνική ένταξη ατόμων, που συχνά μένουν πίσω ή αγνοούνται και για να επιλύσουν περιβαλλοντικά προβλήματα, προωθώντας έτσι τον νούμερο ένα στόχο στην ατζέντα του ΟΗΕ, την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται η ενθάρρυνση των ατόμων να συμμετέχουν στην επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, πιο πολυ ως χρέος για τις επόμενες γενιές. Υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναλάβουμε τώρα την ευθύνη για τις αλλαγές που απαιτούνται για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

"Η ενθάρρυνση, η αναγνώριση και η προώθηση του εθελοντισμού είναι ένα σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός μέλλοντος πιο ισότιμου και χωρίς αποκλεισμούς για τις κοινότητες και παγκοσμίως" τονίζει ο ΟΗΕ.

Κ.Χ.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα