Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 10:24

Εκλογές στο νεοσύστατο Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας

Ιδρύθηκε στη Μεσσηνία Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τα ιδρυτικά μέλη καλούν τους εργαζόμενους συναδέλφους τους σε βιομηχανίες μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων, στα ελαιοτριβεία, σε επιχειρήσεις αποθήκευσης - διανομής και εμπορίας τροφίμων, αλλά και κάθε εργάτη γης συμμετάσχει ενεργά.

« Ιδρύσαμε το Συνδικάτο γιατί δεν ανεχόμαστε να κάνουμε υπερωρίες και να μην τις πληρωνόμαστε, να δουλεύουμε πρωί και απόγευμα για τρεις κι εξήντα, να μην μπορούμε να ζούμε. Να δουλεύουμε σε ελαιοτριβεία και χωράφια τις Κυριακές, με μισθό που τελειώνει μια εβδομάδα πριν πληρωθούμε, χωρίς πρόγραμμα όποτε θέλει ο εργοδότης!

Γιατί δεν μπορούμε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στα συσκευαστήρια και την ελαιοκομική περίοδο 4 μήνες και κάθε χρόνο να ξαναψάχνουμε για δουλειά, χωρίς καμία διασφάλιση για την οικογένειά μας!

Δεν ανεχόμαστε να μας απολύουν όποτε τους αρέσει χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν!

Δεν μπορούμε να δουλεύουμε σε χώρους που δεν ισχύουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας!

Γιατί θέλουμε να μείνουμε με τις οικογένειές μας σε ένα σπίτι και πρέπει κάθε μήνα να τους χρωστάμε ένα μισθό. Γιατί δεν ανεχόμαστε να μας ληστεύουν και να μας παίρνουν τα λεφτά μέσα από την τσέπη στα super market και στα βενζινάδικα. Να ξαφρίζουν τις τσέπες μας η ΔΕΗ και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Μην απελπίζεσαι!

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση ο καθένας μόνος του.

Πρέπει να συντονιστούμε για να δυναμώσει ο αγώνας μας. Όλοι μαζί. Τα αφεντικά και οι άνθρωποί τους μας λένε πως είμαστε "συνέταιροι", εργάτες και αφεντικά.

Αν είμαστε συνέταιροι, τότε να δουλεύουν αυτοί 12ωρο ή να είναι αυτοί άνεργοι ή με εκ περιτροπής, να απολύονται αυτοί και να παίρνουμε και εμείς τα κέρδη. Μας λένε να μην μιλάμε, να είμαστε ικανοποιημένοι με τον μισθό που έχουμε, να βάλουμε πλάτη για την επιχείρηση για να ζήσουμε και εμείς.

Την πλάτη την βάζουμε όμως είτε χάνουν είτε κερδίζουν αμύθητα ποσά! Ξέρουμε ότι εμείς παράγουμε. Εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε τον πλούτο και αυτοί μας κλέβουν "νόμιμα" για να κερδίσουν περισσότερα.

Για να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον έχοντας πάντα θύματα εμάς και τις οικογένειές μας.

Τα μεγαθήρια του κλάδου θησαυρίζουν και για τα τρισέγγονά τους ενώ εμείς δουλεύουμε, σακατευόμαστε κουβαλώντας καφάσια και δουλεύοντας στην γραμμή παραγωγής όλη μέρα».

Αναφέρεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση πως «Ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα: Παρά τους 6 μήνες της ίδρυσής μας ήδη φάνηκε η δύναμή μας. Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου πήρε εργαζόμενος τα δεδουλευμένα που του χρώσταγε εταιρεία του κλάδου. Δεν είμαστε μόνοι μας.

Στο πλευρό μας έχουμε την Πανελλαδική Ομοσπονδία εργαζομένων στα Τρόφιμα της οποίας είμαστε μέλος. Το προηγούμενο διάστημα η Ομοσπονδία και άλλα συνδικάτα Τροφίμων-Ποτών πρωτοστάτησαν για να ανακληθούν απολύσεις, να καταβληθούν δεδουλευμένα, μισθοί, υπερωρίες, νυχτερινά, δώρα, επιδόματα κ.α. Για να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας, άδειες που δεν δίνονταν.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι έχουν την δύναμη να καταργούν ακόμα και νόμους! Πρόσφατα καταργήθηκε στην πράξη ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Προσπαθούμε μέσα από την ενότητα του κλάδου να δείξουμε ότι τελικά, ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθούν οι εργάτες είναι αυτός που κοντράρεται με το δήθεν μονόδρομο των επιχειρήσεων.

Συγκρουόμαστε με τη γραμμή τους, με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, που σε αυτήν όλοι τους προσκυνάνε. Είμαστε εδώ γιατί καταλαβαίνουμε ότι το συμφέρον μας είναι κόντρα στους εργοδότες μας, είτε είναι οι επιχειρηματίες είτε το κράτος τους. Ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους συμμάχους τους, την ΕΕ και άλλους.

Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών! Συμμετέχουμε - μαζικοποιούμε τις διαδικασίες του Συνδικάτου! Ανατρέπουμε τους συσχετισμούς!».

Στόχος είναι μέσα από τον κοινό αγώνα: «Να υποχρεώσουμε τους εργοδότες παντού στον κλάδο να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στον κλάδο. Σταθερή μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Επίδομα στους εποχιακά εργαζόμενους του κλάδου στα συσκευαστήρια και τους εργάτες γης που να καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πραγματικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δεν ανεχόμαστε χώρους δουλειάς - διασπορά του covid και άλλων ασθενειών. Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, που να προστατεύουν ιδιαίτερα τις γυναίκες από βαριές εργασίες που δημιουργούν προβλήματα υγείας. Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα κινητά τηλέφωνα 6944527683,6974669526 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα