Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 13:08

Κάλεσμα της Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Επιτροπή  Φοιτητών Μεσσηνίας στην σημερινή κινητοποίηση, στις 19:00 στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη στο ΑΠΘ, με εντολή του Πρύτανη, στην κινητοποίηση – κατάληψη που πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου. Επίσης ζητούν να αφεθούν άμεσα οι συλληφθέντες φοιτητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μαζί με δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε με εντολή του Πρύτανη του ΑΠΘ απέναντι στην σημερινή κινητοποίηση - κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών με κύριο αίτημα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας άμεσα .

 

Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νόμου.

 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα απο τα αιτήματα που οι φοιτητικοί σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, οι Πρυτανικές Αρχές έχουν υιοθετήσει μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

 

Μπροστά στον δίκαιο αγώνα των ΦΣ να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, να δοθούν όλα τα χρήματα που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση για ΜΑΤ στους φοιτητές και τις ανάγκες τους, η στάση της Πρυτανείας ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητών από τις Συγκλήτους και τα όργανα διοίκησης αλλά και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

 

Όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητικών  συλλόγων και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

 

Γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νέος νόμος και σε ποιους αναφέρεται. Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και καιρό.

 

Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα των ίδιων των φοιτητών, έχει αποκαλυφθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών αλλά  αντίθετα προωθούν ακόμη πιο επιτακτικά τα δικά τους σχέδια.

 

Κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης θα πέφτει στο κενό.

 

Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά! Κ αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει.

 

Καλούμε, τη Τρίτη 23/2 στις 19:00 στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σε κινητοποίηση καταδίκης της κυβερνητικής καταστολής

 

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες φοιτητές!»

Φωτογραφία αρχείου 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα