Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 11:50

"Η εικόνα πρέπει ν’ αλλάξει!" 21 μέρες, 21 γυναίκες, 21 αντίτυπα για τη στήριξη γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση

"Η εικόνα πρέπει ν’ αλλάξει!" 21 μέρες, 21 γυναίκες, 21 αντίτυπα για τη στήριξη γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση
WeChangeThePicture

Για 21 μέρες, 21 γυναίκες φωτογράφοι προχωρούν σε μια πρωτοβουλία-δράση για την ενίσχυση του Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα», το οποίο παρέχει νομική και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση. Με σύνθημα «η εικόνα πρέπει ν’ αλλάξει! Ας προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε όλοι μαζί», καθεμία από τις 21 φωτογράφους παραχώρησε από ένα φωτογραφικό της έργο, το οποίο θα διατεθεί σε 21 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα, με σκοπό να συνδράμουν στο έργο του Κέντρου.

«Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις δράσεις του Κέντρου», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας του «Διοτίμα», Νατάσα Κεφαλληνού, εξηγώντας ότι η στήριξη του Κέντρου σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση είναι ολιστική. Παρέχεται υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, από νομική μέχρι ψυχολογική. «Όλες οι δωρεές στηρίζουν οικονομικά ευάλωτες γυναίκες που έχουν δεχθεί κακοποίηση. Αυτόν τον καιρό, με όλα όσα γίνονται, έχει ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος και πιο πολλές εταιρείες στηρίζουν το έργο μας. Το ιδιαίτερο όμως με το “WeChangeThePicture” είναι ότι ξεκίνησε από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών», σημειώνει η κ. Κεφαλληνού.

Η φωτογραφική πρωτοβουλία- δράση, ξεκίνησε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Μαρτίου. Σε μια πλατφόρμα στο https://www.wechangethepicture.com/ έχουν αναρτηθεί οι 21 φωτογραφίες που παραχώρησαν οι 21 γυναίκες φωτογράφοι και ο καθένας και η καθεμί, αγοράζοντας ένα έργο (κόστος 20 ευρώ το καθένα), κάνει ουσιαστικά δωρεά στο Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών, καθώς όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας σε αυτό. Όλες οι εικόνες έχουν δημοσιευθεί παλιότερα είτε σε βιβλία, είτε σε άρθρα, είτε σε εκθέσεις, για τη διασφάλιση της διαφάνειας και για να «καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται για την προσωπική προβολή», σημειώνουν οι φωτογράφοι.

«Στεκόμαστε απέναντι στη βία, στον σεξισμό, στον συντηρητισμό και στην ανισότητα δημιουργώντας την πρωτοβουλία “WeChangeThePicture”, ως μια κίνηση εκδήλωσης συμπαράστασης και υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες. Με την κίνηση αυτή, επιχειρούμε να σταθούμε στο πλευρό όλων των γυναικών θυμάτων λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας, στο οικογενειακό ή το εργασιακό τους περιβάλλον. Αυτή είναι η σωστή στιγμή για να τεθούμε ανοιχτά στα ζητήματα της έμφυλης βίας, της κατάχρησης εξουσίας και του σεξισμού. Να υποστηρίξουμε την επανεξέταση ισχυόντων νομοθετικών πλαισίων για την ισοτιμία των φύλων και να υπερασπιστούμε την ανάγκη ενός δημόσιου διαλόγου, επιθυμώντας να καταδείξουμε κακοποιητικές συμπεριφορές που τείνουν να γίνονται αποδεκτές ως φυσιολογικές», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι 21 φωτογράφοι, οι οποίες είναι από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Αθήνα.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι οι: Αθανασία Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Ρίμπα, Αλεξία Πρασσά, Αρέτα Περιστέρη, Άρτεμις Πυρπίλη, Έλενα Ντι γκιόσια, Ελένη Παπαϊωάννου, Καλλιόπη Πασιά, Κάρμεν Πολυδώρου, Κορνηλία Σιδηρά, Λία Ναλμπαντίδου, Λίλη Ζουμπούλη, Μαγδαληνή Μπαρδάκα, Μαγδαληνή Κούρτη, Μαρία Καρκανάκη, Μαρία Χουλάκη, Όλγα Δέικου, Σοφία Τολίκα, Στεφανία Ορφανίδου, Τάνια Καμίδου, Χλόη Πίσσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα