Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 21:10

Επετειακό ημερολόγιο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τιμά η εφορεία Αρχαιοτήτων με την έκδοση Επετειακού Ημερολογίου, με αναφορές από το Ραμοβούνι έως το Ναβαρίνο.

Στην πολυτελή και καλαίσθητη έκδοση η Εφορεία, σύμφωνα με την προϊσταμένη Ευαγγελία Μηλίτση- Κεχαγιά, αποτείνει φόρο τιμής στους Ηρωες του ‘21 και τον Αγώνα τους, που οδήγησε στην ίδρυση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Η μνημειακή περιήγηση που αποτυπώνεται στο ημερολόγιο, ξεκινά από το γενέθλιο τόπο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το Ραμοβούνι και τον ναό του Αγίου Στεφάνου. Ανά μήνα παρουσιάζονται εκκλησιαστικά, κοσμικά και οχυρωματκά μνημεία της Μεσσηνίας, στα οποία διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, πριν την έναρξη της Επανάστασης, κατά την διάρκεια αλλά και την κορύφωσή της.

Φωτογραφίες και πληροφορίες για τον πύργο του καπετάν Κωνσταντή Δουράκη στην Καστάνια της Μάνης, το επιβλητικό οχυρό συγκρότημα των Κιτριών, τον πολεμόπυργο των Τρουπάκηδων –Μουρτζινων, το κάστρο της Ζαρνάτας και των Καπετανάκηδων στην Χαραυγή, μαγνητίζουν το βλέμμα του αναγνώστη, χωρίς να υπολείπεται ο ναός των Αγίων Αποστόλων στην Καλαμάτα, το κάστρο της Μεθώνης και το Νιόκαστρο στην Πύλο.

Οι σελίδες του ημερολογίου διανθίζονται από την διήγηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μεταφέροντας έτσι στον αναγνώστη το κλίμα εκείνης της ένδοξης εποχής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα