Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 19:24

Γ. Αθανασόπουλος: "Η αναβάθμιση του αεροδρομίου να μην υποβαθμίσει την ποιότητα ζωή των κατοίκων της Μεσσήνης"

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου δεν πρέπει να επιφέρει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στους κατοίκους του δήμου Μεσσήνης, τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης  σε συνάντησή του σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μετέφερε την αγωνία της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών για όχληση από ενδεχόμενη αύξηση των πτήσεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και ζήτησε συγκεκριμένες και ρητές δεσμεύσεις για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου. Έθεσε επιπρόσθετα την ανάγκη περιορισμού των πτήσεων τους θερινούς μήνες και ζήτησε την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε με έμφαση  ότι η Μεσσήνη επί σειρά ετών δέχεται τις αρνητικές συνέπειες της λειτουργίας του αεροδρομίου χωρίς να έχει κανένα αντισταθμιστικό όφελος  και ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα έτσι ώστε μέρος των παράλληλων επενδύσεων ή διευκολύνσεων όπως η διαμονή, να γίνουν στην πόλη της Μεσσήνης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέπτυξε στον κ. Αθανασόπουλο τους εθνικούς λόγους που επιβάλλουν την αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρόκειται για μαχητικά αλλά για εκπαιδευτικά αεροσκάφη  και διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι δεν θα υπάρχει αύξηση πτήσεων σημειώνοντας παράλληλα  ότι τα νέα εκπαιδευτικά αεροπλάνα που θα έρθουν θα είναι λιγότερο θορυβώδη και φιλικότερα στο περιβάλλον. Υποσχέθηκε ακόμα, ότι θα υπάρχει μέριμνα για την τουριστική περίοδο ενώ η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου δεν πρόκειται να επηρεαστεί όπως γίνεται άλλωστε και σε άλλες περιοχές όπως τα Χανιά όπου συνυπάρχουν αρμονικά στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο.

Υπήρξε τέλος η υπόσχεση, ότι θα συνεχιστούν οι επαφές, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες ειδικότερης συνεργασίας στο πλαίσιο της νέας λειτουργίας του αεροδρομίου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα