Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 12:20

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κατσιλιέρης

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν, χθες Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Κατσιλιέρης.

Γεννήθηκε το 1947 στη Μικρομάνη Καλαμάτας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και προσέφερε επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός τις υπηρεσίες του γαλουχώντας γενιές Μεσσήνιων.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 1989 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ καθώς και στις εκλογές 1993, 1996, 2000 και 2004.

Πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας το 1982, 1986 & 1990. Διατέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (1983-1984), Αντιδήμαρχος (1985 - 1989) και άσκησε και καθήκοντα Δημάρχου.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Πέτρου Κατσιλιέρη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλα, καθώς και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά "Στο πέρασμά του, από τα κοινά και την πολιτική, ήταν ηθικός, σεμνός, αξιοπρεπής, αθόρυβος και εργατικός. Έδωσε στην πολιτική και στη Μεσσηνία και φεύγει φτωχότερος".

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε επίσης ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ανέφερε για τον Πέτρο Κατσιλιέρη ότι αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές Καλαματιανών καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν επιπλέον ο πρώην βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Πετράκος, ο πρ. Γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, ο Γιώργος Κατσούλης, μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και το Δ.Σ. του Παραρτήματος της ΕΜΕ Μεσσηνίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αποφάσισε αντί στεφάνου να προσφερθεί δωρεά ύψους 100 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας.

Τη συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αφού συνήλθε εκτάκτως στις 30 Δεκεμβρίου 2020, ψήφισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Τη δωρεάν διάθεση τάφου κατά τον Κανονισμό του οικείου Κοιμητηρίου
Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.
Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.
Να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της Καλαμάτας.
Να τιμήσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο τη μνήμη του εκλιπόντος αλλά και την προσφορά του στο Δήμο Καλαμάτας.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα