Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 15:26

Σε ετοιμότητα οι αρχαιοφύλακες για κινητοποιήσεις το Πάσχα

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται είναι το θέμα ανακοίνωσης που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο η ΠΕΥΦΑ προτείνει την πιλοτική εφαρμογή του σε μεσαίας επισκεψιμότητας αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ για τις εκδηλώσεις καλεί τους αρχαιοφύλακες να μην συμμετέχουν σε αυτές εκτός ωραρίου και χωρίς αμοιβή.

Επίσης, η ένωση καλεί τους αρχαιοφύλακες να είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις το Πάσχα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «για το θέμα των εκδηλώσεων, για τη μη απόλυση των 5 αρχαιοφυλάκων και των 15 εργατοτεχνιτών, για την ομαλή καταβολή εξαιρέσιμων μέσω του ΤΑΠΑ, για την αναγνώριση συνταξιοδοτικά της 6ης μέρας εργασίας, για την άμεση πρόσληψη των 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων, για την μονιμοποίηση των 39 εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στη δύναμη του ΥΠΠΟΑ και άλλα πολλά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ έχει ως εξής:

«Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Η ΠΕΥΦΑ εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθεια για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία. Θέλουμε να επισημάνουμε την μεγάλη καθυστέρηση αυτής της εφαρμογής, η οποία πιστεύουμε πως δεν ήταν τυχαία.

Όμως, διατηρούμε επιφυλάξεις ως προς τους χρόνους εφαρμογής του. Η πιλοτική εφαρμογή σε μεγάλης επισκεψιμότητας Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία θεωρούμε ότι είναι λάθος, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.

Θα προτείναμε καταρχήν την βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών των συγκεκριμένων χώρων και επίσης θα προτείναμε την πιλοτική εφαρμογή σε μεσαίας επισκεψιμότητας “αυτόνομων” Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων και κατόπιν την επέκτασή τους σε μεγαλύτερους.

Εκδηλώσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους

Η ΠΕΥΦΑ καλεί τους αρχαιοφύλακες να μην συμμετέχουν στις ανεξέλεγκτες εκδηλώσεις εκτός ωραρίου που πραγματοποιούνται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους. Η πραγματοποίηση εκδηλώσεων με ένα αδιευκρίνιστο πλαίσιο χωρίς αμοιβή για τους εργαζόμενους και χωρίς να γνωρίζουμε αν το δημόσιο εισπράττει χρήματα για την χρήση των χώρων αυτών είναι απαράδεκτη.

Για το θέμα των εκδηλώσεων, για την μη απόλυση των 5 αρχαιοφυλάκων και των 15 εργατοτεχνιτών, για την ομαλή καταβολή εξαιρέσιμων μέσω του ΤΑΠΑ, για την αναγνώριση συνταξιοδοτικά της 6ης μέρας εργασίας, για την άμεση πρόσληψη των 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων, για την μονιμοποίηση των 39 εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στη δύναμη του ΥΠΠΟΑ και άλλα πολλά, καλούμε τους αρχαιοφύλακες να είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις το Πάσχα.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα