Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 20:03

Διαφέρουν οι αντιδράσεις για το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ποικίλουν οι αντιδράσεις εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στο πολεμικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος παραθέτει τις διαβεβαιώσεις που ο ίδιος έλαβε, ως μέλος της Επιτροπής, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι η λειτουργία του Κέντρου δεν θα επηρεάσει το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ όχι μόνο δεν θα πλήξει τον τουρισμό, αλλά θα τον ενισχύσει κι όλας από την πλευρά του Ισραήλ.

«Μόνο οφέλη για τη Μεσσηνία» βλέπει και ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης από τη δημιουργία του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης. «Καμία σχέση δεν έχει η ανάπτυξη του πολιτικού αεροδρομίου με τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης. Το μόνο που μοιράζονται είναι ο διάδρομος προσγείωσης και ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου», σημειώνει μεταξύ άλλων σε δική του ανακοίνωση.

Σύμφωνος με τη δημιουργία του Κέντρου δηλώνει και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην e-gi έκανε λόγο για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τον τουρισμό της περιοχής και τη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου. Στο θέμα πρόκειται να αναφερθεί την Τετάρτη και σε συνέντευξη Τύπου.

Για διαδικασίες “εξπρές” και χωρίς καμία άλλη ενημέρωση σχετικά με το διαγωνιστικό κομμάτι, κάνει λόγο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας σχετική ερώτησή του στις 13/7 προς τους Υπουργούς Άμυνας και Μεταφορών. «Το Υπουργείο Μεταφορών μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε “…σε ότι αφορά τη δημιουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πτήσεων στο γειτονικό του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας στρατιωτικό αεροδρόμιο, στην υπηρεσία μας δεν έχει περιέλθει μέχρι σήμερα κανένα σχετικό επίσημο αίτημα από ενδιαφερόμενους φορείς”. Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε ποτέ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Πλήρως αντίθετη ως προς τη λειτουργία του Κέντρου είναι η επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος» Δήμητρα Λυμπεροπούλου, η οποία ζητεί με ανακοίνωσή της τη ματαίωση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Κάνει δε λόγο για «de facto ενεργοποίηση» του Πεδίου Βολής Σχίζας, του οποίου η λειτουργία είχε ανασταλεί το 2014.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για το θέμα προσεχώς.

Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα