Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 12:55

Κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα των διανεμόμενων ειδών του προγράμματος ΤΕΒΑ

Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα του κρέατος που διανέμεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, όπως σημειώνεται σε έκθεση που συνέταξαν -μετά την σχετική πραγματογνωμοσύνη, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου- οι κτηνίατροι του Τμήματος  Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Μαρία Κωταντούλα και Δημήτρης Σαρδέλης.

Η πραγματογνωμοσύνη έγινε πλέον των τακτικών, καθημερινών, ελέγχων που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα προς διανομή είδη, μετά από δημοσίευμα στο οποίο υποστηριζόταν πως εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από ωφελούμενους του προγράμματος στον Δήμο Μεσσήνης αναφορικά με την ποιότητα του διανεμηθέντος κρέατος.

Εξ άλλου, σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία προμηθεύτρια του κρέατος δηλώνει κι αυτή από την πλευρά της ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει διαπιστωθεί από τα αρμόδια για τους ελέγχους όργανα της Π.Ε. Μεσσηνίας, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- τα εξής:

“Η συγκεκριμένη ποσότητα κρέατος, η οποία  διανεμήθη μέχρι σήμερα, αφορά µία ενιαία παρτίδα από μια παραλαβή. Ελέγχθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Π.Ε. Μεσσηνίας και ευρέθη σύμφωνη µε τις προδιαγραφές της σύμβασης και της Νομοθεσίας, ώστε να διανεμηθεί στους απόρους. Ελέγχθηκε τόσο

κατά την παραλαβή, όσο και κατά την διάρκεια των διανομών, μέχρι και σήμερα, από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφέρειας και των δήμων.

Μέχρι σήμερα, πλην του δημοσιεύματος, κανένα άλλο παράπονο δεν έχουμε δεχθεί από ωφελούμενους, για την ποιότητα του κρέατος. Απεναντίας, έχουµε εισπράξει ευµενή σχόλια για την ποιότητα όλων των προϊόντων τα οποία διανέμουµε”.

 

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Συνεχίστηκε και σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, η διανομή κατ’ οίκον στην πόλη της Καλαμάτας των ειδών του προγράμματος ΤΕΒΑ, στους ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020.

Διανέμονται 38 διαφορετικά είδη βασικών διατροφικών προϊόντων (είδη παντοπωλείου, κρέατα, τυριά, μαναβική, είδη βασικής υλικής συνδρομής και βρεφικά είδη) σε  5.837  ωφελούμενες οικογένειες, που αντιστοιχούν σε  10.885  άτομα. Ο προϋπολογισμός της διανομής ανέρχεται σε 920.000 ευρώ.

Για την επόμενη εβδομάδα, που ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα, την ερχόμενη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα γίνει διανομή στην Θουρία, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στον Αρι, ενώ την Πέμπτη και Παρασκευή 26 και 27 του μηνός, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θα εξυπηρετηθούν όσοι δεν έλαβαν για οποιοδήποτε λόγο και είναι δικαιούχοι.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε την έκθεση από την σημερινή πραγματογνωμοσύνη των κτηνιάτρων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

*Εδώ  μπορείτε να δείτε την απάντηση της εταιρείας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα