Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 13:03

Εγκαινιάζεται το Ψηφιακό Μουσείο «Καλαμάτα 1821»

Εγκαινιάζεται το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, παρουσία του υπεύθυνου συντονιστή του προγράμματος «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι ελευθερίας» καθηγητή Νίκο Ζαχαριά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο το ψηφιακό Μουσείο αποτελεί μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο είναι αφιερωμένο στα ιστορικά γεγονότα του 1821.

Στην συνέχεια ο Νίκος Ζαχαριάς, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που αύριο εγκαινιάζεται το πρώτο ψηφιακό Μουσείο εκ των τριών του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι ελευθερίας».

Όσον αφορά την ταινία «Δρόμοι Ελευθερίας» συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε ολοκλήρωση, ενώ λόγω πανδημία τα γυρίσματα καθυστέρησαν και έτσι τον Μάρτιο του 1821 η ταινία θα έχει ολοκληρωθεί όπως επεσήμανε ο κ. Ζαχαριάς.

Το ψηφιακό Μουσείο θα στεγάζεται στο ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, στο κέντρο της πόλης.

Το μουσείο έχει ψηφιακό επετειακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με σκοπό να ενθαρρύνει την εμπέδωση της ιστορικής μνήμης μέσω της δημιουργικής διάδρασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα