Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 20:10

Κινητοποίηση σωματείων για τη δημόσια υγεία αύριο στην Καλαμάτα

Κινητοποίηση διαφόρων σωματείων με τα αιτήματά τους να αφορούν τη δημόσια υγεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Καλαμάτα και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία 23ης Μαρτίου και ώρα 19:00.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:

"Η πανδημία καλπάζει, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα αλλά εξακολουθεί να επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες.

Παρά τις προηγούμενες διακηρύξεις της ότι τα νοσοκομεία μπορούν να ανταπεξέλθουν και ότι έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ σήμερα αποκαλύπτεται ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική και ότι οι υπάρχουσες ΜΕΘ δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ιδιαίτερα στην Αττική, στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με μεγάλο αριθμό ανά τμήμα, χωρίς υποδομές, στις δε κινητοποιήσεις των μαθητών απαντούν με προσπάθεια καταστολής.

Ανακοινώνουν μέτρα για ανώτατο όριο συναθροίσεων 9 άτομα, ενώ οι μαθητές στις τάξεις είναι 25 με 27 και τα ΜΜΜ, που είναι ανεπαρκή, μεταφέρουν τεράστιο αριθμό επιβατών.

Αναστέλλουν την λειτουργία των χώρων πολιτισμού, χωρίς όμως να αποζημιώνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία στερούνται τις στοιχειώδεις δυνατότητες επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι όμως στην υγεία, και στην παιδεία οι γονείς και οι μαθητές, δεν εξαπατώνται δεν τρομοκρατούνται ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ & ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Ο ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ:
Α) Των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, με αιτήματα: την πρόσληψη προσωπικού, την ενίσχυση των υποδομών και ιδιαίτερα των ΜΕΘ
Β) Των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, με αιτήματα: μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Είμαστε παρόντες και αγωνιζόμαστε
Ο αγώνας θα φέρει την νίκη
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7΄΄00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ"

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/2021

Περισσότερο διαβασμένα