Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 20:06

Μεγάλη ποσότητα εισαγόμενης κάνναβης σε φορτίο… μπισκότων και τσιπς

Πάνω από  700.000 θα κέρδιζαν από την πώληση του skunk, της κάνναβης  υδροπονικής καλλιέργειας, που διακινούσαν στην Ελλάδα οι κάτοχοι των 122,6 κιλών περίπου που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην περιοχή του Μαραθώνα. Πρόκειται για μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που είχε εισαχθεί από την Ισπανία ως φορτίο… μπισκότων και τσιπς!

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία γίνεται γνωστό πως συνελήφθησαν χθες, 20 Σεπτεμβρίου,  ένας 29χρονος αλλοδαπός και ένας 63χρονος ημεδαπός, που φέρονται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, για εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk). Ακόμα αναζητούνται τρία άτομα, που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης .

Πάντα σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε, ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε, από την Ισπανία, μέσω του λιμανιού της  Ηγουμενίτσας, ποσότητα  122 κιλών και 590 γραμμαρίων, με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου (μπισκότα και τσιπς).

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , στην περιοχή του Μαραθώνα, συνελήφθησαν, κατά τη στιγμή της παράδοσης, ο μεν 63χρονος να κατέχει εντός του φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 68.090 γραμμαρίων, ο δε 29χρονος να κατέχει σε άλλο  φορτηγό ποσότητα κάνναβης βάρους 54.500 γραμμαρίων, την οποία μόλις είχε μεταφορτώσει.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :  ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων,  Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,  το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ, τρία  κινητά τηλέφωνα και tablet.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα