Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 18:10

Αιμοδοσία την Τρίτη 5 Οκτωβρίου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αιμοδοσία διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς στην περίοδο πανδημίας COVID-19, που συμπίπτει με αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, έχει επηρεάσει την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκεια του προς μετάγγιση αίματος. Η προσέλευση των αιμοδοτών είναι μικρότερη στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομειακών μονάδων από τον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος να έχουν περιοριστεί σημαντικά με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την έναρξη της πανδημίας σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ, την Οδοντιατρική Σχολή και άλλους φορείς, έχει διοργανώσει εκστρατείες ενημέρωσης και τέσσερις Εθελοντικές Αιμοδοσίες με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνεχίζοντας τις δράσεις αυτές το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου και Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αττικού Νοσοκομείου) σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 από 10.30-17.30 στον προαύλιο χώρο του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα). Απευθυνόμαστε όχι μόνο στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΕΚΠΑ αλλά και σε όλους τους Πολίτες της Αθήνας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών

Αιμοδοσία σε εξωτερικό χώρο
Θερμομέτρηση κατά την προσέλευση
Παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
Τήρηση των αποστάσεων
Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούμε τους αιμοδότες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα