Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 17:46

Λύση για τις μέδουσες ζητά το Επιμελητήριο Αχαΐας

Την εξεύρεση λύσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου παρουσίας μεδουσών στις παραλίες της περιοχής ζητά το Επιμελητήριο Αχαΐας με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στην επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στους αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαο Μπαλαμπάνη, αναφέρονται τα εξής:

«Σας είναι γνωστό το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί, κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο με την παρουσία των μεδουσών στις παραλίες της περιοχής μας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την σοβαρή οικονομική ζημιά που υπέστησαν πολλές μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες και όχι μόνο και οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι εποχιακές.

Καθώς το θέμα δεν έχει αντιμετωπισθεί και σύντομα αναμένεται η έναρξη της νέας θερινής περιόδου, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες είναι έντονοι.

Τα ανωτέρω εκφράστηκαν από το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα μας που συνεδρίασε την 20/02/2018 και με απόφασή του, αιτούμαστε τα ακόλουθα.

Καθώς, πληροφορούμεθα πως σε άλλες περιοχές έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μια σημαντική προσπάθεια για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης, παρακαλούμε, το συντομότερο δυνατόν να συγκαλέσετε σύσκεψη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, επιχειρηματιών των κλάδων που θίγονται, πανεπιστημιακών και του Φορέα μας.

Η προσπάθεια πρέπει να εστιασθεί στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα