Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 11:48

Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος για το 2020 - 2021

Στις 20 Αυγούστου ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος για το 2020 - 2021, ενώ ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας, οι συναντήσεις και οι συζητήσεις των εκπροσώπων των κυνηγετικών οργανώσεων της χώρας μας, με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και με εκπροσώπους των οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων, είχαν σαν αποτέλεσμα την υπογραφή της ρυθμιστικής απαγορευτικής διάταξης για την νέα περίοδο.

Σχετικά με τη ρυθμιστική απαγορευτική διάταξη αναφέρεται ότι:

• Χωρίς περιορισμό σε όλη τη χώρα η κάρπωση του αγριόχοιρου ανά ομάδα κυνηγών τις ημέρες που επιτρέπεται το κυνήγι του δηλαδή Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή.
• Παραμένει το ημερήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι στα 8 θηρευθέντα πτηνά ανά κυνηγό.

Τις υπόλοιπες οδηγίες της νέας ρυθμιστικής θα έχουν την ευκαιρία τα μέλη μας να ενημερωθούν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας. 

Να σημειωθεί επίσης ότι ξεκίνησε η παραλαβή αδειών θήρας για ανανέωση.

Οι τιμές των αδειών είναι ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με τη την περσινή περίοδο παρόλο το γεγονός ότι πάρθηκε απόφαση στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας για έκτακτη εισφορά δέκα ευρώ (10,00€) υπέρ της, με τις τιμές να έχουν οριστικοποιηθεί και να είναι, για την μεν τοπική 116,81 € για την περιφερειακή 136,81 € και για την Γενική 166,81 €.

Οι ώρες λειτουργίας για τη παραλαβή των αδειών θα είναι για το μήνα Αύγουστο ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και τη Δευτέρα, τη Τετάρτη και τη Παρασκευή θα είμαστε ανοιχτά και το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00.

Για τους νέους κυνηγούς ισχύουν τα εξής:

Θα πρέπει να έχουν είτε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου σε ισχύ στο όνομα τους ή βεβαίωση ΚΟ6 από την αστυνομία. Με ένα από αυτά τα δυο έγγραφα συν ένα εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας και την ταυτότητα του ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει στο Δασαρχείο και κάνει μια αίτηση για εξετάσεις. Μετά από τις εξετάσεις του Δασαρχείου προσκομίζει στον σύλλογο την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή την βεβαίωση ΚΟ6 την βεβαίωση των εξετάσεων του Δασαρχείου και δυο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας έγχρωμες .

Για την ανανέωση οι κυνηγοί θα πρέπει να φέρνουν στον σύλλογο την παλιά άδεια καθώς και άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που να είναι σε ισχύ.

Όσες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων έληξαν από τις 3/4/2020 και λήγουν ως την 31η Δεκεμβρίου 2020 οι κάτοχοί τους έχουν ένα χρόνο προθεσμία να την ανανεώσουν από την ημερομηνία που αυτή έληξε.
Σε περίπτωση που αυτή έχει λήξει για να εκδοθεί η άδεια θήρας ο ενδιαφερόμενος πρέπει ή να φέρει την ίδια ανανεωμένη ή αν έχει άλλη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου στο όνομα του που να είναι σε ισχύ να προσκομίσει αυτή.
Σε περίπτωση που δεν υπήρχε ποτέ άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ 6 που χορηγείται από την αστυνομία.

Επιπροσθέτως, σημαντικό είναι ότι σε όσα μέλη του συλλόγου έχει τελειώσει το βιβλιάριο θήρας (δεν υπάρχουν σελίδες για νέα θεώρηση), με την αλλαγή, στο νέο βιβλιάριο θα χρειαστούν οπωσδήποτε καινούργια φωτογραφία τύπου ταυτότητας έγχρωμη.

Για τους κυνηγετικούς σκύλους αλλά και για τα υπόλοιπα ζώα συντροφιάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε τον απαραίτητο εμβολιασμό για την προστασία τους από την λύσσα, αλλά και από τις άλλες ασθένειες καθώς και την ηλεκτρονική σήμανση τους (τοποθέτηση τσιπ), είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για την προσωπική αλλά και την δημόσια υγεία.

Εκτός από αυτή την επισήμανση αυτή να τονιστεί ότι υπάρχουν διοικητικά και χρηματικά πρόστιμα για τους παραβάτες του συγκεκριμένου νόμου.

Όσοι έχουν δηλώσει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας, (αναγράφεται ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης στο βιβλιάριο Θήρας), κυνηγετικό σκύλο θα είναι απαραίτητο για την ανανέωση της άδειας τους να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του σκύλου όπου θα φαίνεται ότι είναι σε ισχύ το εμβόλιο κατά της λύσσας. Όσα από τα σκυλιά αυτά έχουν αποβιώσει ή έχουν μεταβιβαστεί θα πρέπει να προσκομίσουν οι συνάδελφοι αυτοί από το κτηνίατρο τους το αντίστοιχο έγγραφο προκειμένου να διαγραφεί από την άδεια θήρας τους.

Όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα, και ορτύκι θα πρέπει υποχρεωτικά βάσει νόμου να φορούν γιλέκο χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί που να είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/2021

Περισσότερο διαβασμένα