Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 10:05

Καθορισμός χώρων καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού στην Καλαμάτα

Ο καθορισμός χώρων καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού ήταν το θέμα προγραμματισμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Καλαμάτα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων της ΠΕΜ, μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών και υπάλληλοι Πολιτικής Προστασίας των δήμων του νομού. Συζητήθηκε ο προσδιορισμός ή ο επανέλεγχος των χώρων για την υποδοχή και διαβίωση των πληγέντων μετά από σεισμό. Ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για τις προβλεπόμενες προδιαγραφές προσδιορισμού, ελέγχου, ασφάλειας και λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ και τέθηκε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι χώροι που θα προτείνουν οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων θα ελεγχθούν από επιτροπή Μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕΜ και θα οριστικοποιηθούν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ).

Η αρμοδιότητα προσδιορισμού των χώρων καταυλισμού ανήκει στην Πολιτική Προστασία της Π. Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο προγραμματισμού, πρόληψης και ετοιμότητας ενδεχόμενης αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω εκδήλωσης σεισμού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα