Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 20:45

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Λακωνίας στην διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου

Απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της παραμονής εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα του Πάρνωνα, του ανατολικού Ταϋγέτου, του Ζάρακα και τις αναδασωμένες περιοχές Βρεσθένων και Βασιλακίου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας, δημοσιοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

Ειδικότερα, η απόφαση -η οποία ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου και συγκεκριμένα για τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς- προβλέπει:

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα Πάρνωνα, ανατολικού Ταϋγέτου, Ζάρακα, αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου. σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2020 τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5.

– Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την μονή Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

– Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής.

– Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόμους :

Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα

  • Από Καρυές προς Αγιο Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας
  • Από Βαμβακού μέσω του δάσους προς Αγιο Πέτρο, προς καταφύγιο ΕΟΣ, προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.
  • Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγιο Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσμά.
  • Από Πολύδροσο μέσω θέσης Ψητό προς Κοσμά.
  • Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – μονή Αγίων Αναργύρων.

Δασικό Σύμπλεγμα ανατολικού Ταϋγέτου

  • Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι Κατασκηνώσεις.
  • Από Ανώγεια προς Σωτήρα, Σοχά, Αναβρυτή – Αγιο Ιωάννη.
  • Από Παλαιοπαναγιά προς θέση Μαγγανιάρη μέχρι τη θέση Βάρδα και καταφύγιο Ταϋγέτου.
  • Από Ξηροκάμπι μέχρι Κουμουστά.
  • Από Γοράνους μέχρι μονή Γόλας.

– Η απαγόρευση θα εφαρμόζεται όταν στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) απεικονίζονται οι πιο πάνω περιοχές ως ζώνες στις οποίες εκτιμάται κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού).

– Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο αντιπεριφερειάρχη θα εκδίδει δελτίο Τύπου από την προηγουμένη, για την ενημέρωση του κοινού το οποίο θα αποστέλλεται και στις Υπηρεσίες.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα