Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 18:34

Καλαμάτα: Εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην 13η/2020 συνεδρίαση του Σώματος, με ψήφους παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναθέσει σε ιδιωτικό φορέα την λειτουργία και συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας που θα οδηγήσει στη διάλυση της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Πάγια θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη την επικράτεια θα πρέπει να παραμείνουν υπό τον κρατικό ή δημοτικό έλεγχο και θα πρέπει να χρηματοδοτούνται ανάλογα έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα τον σημαντικό τους ρόλο. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα που η ιδιωτικοποίηση οδήγησε σε υπέρογκη αύξηση της τιμής του νερού και σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας αυτού.

Προς επίρρωση των ανωτέρω να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει αναγνωρίσει ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα την πρόσβαση σε επαρκές και ασφαλές νερό και η ΚΕΔΕ έχει εκδώσει ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και έχει εκφράσει ομόφωνα την κατηγορηματική της θέση πως "το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται"».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα