Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 13:29

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος Καλαμάτας με τη «Βιώσιμη Πόλη»

Υπεγράφη χθες (12/06), από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» Δημήτρη Καφαντάρη, προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση μελετών για αναπτυξιακά έργα του Δήμου, σε συνέχεια απόφασης που έχει ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση, ο Δήμος Καλαμάτας συμβάλλεται με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» με μία διαδικασία οριζόντιας συνεργασίας και σύμφωνα με την Κοινοτική ορολογία. Μέσω της συνεργασίας αυτής, θα επιτευχθεί η υποστήριξη με τις απαραίτητες ειδικότητες και προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, τόσο για την εκπόνηση μελετών όσο και για την υλοποίηση ενεργειών, με τελικό στόχο την ωρίμανση των φακέλων υποβολής των προτάσεων.
Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, εξειδικεύεται σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Προστασίας του Περιβάλλοντος, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Κυκλικής Οικονομίας, μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση της σύμβασης, αφού εκ του καταστατικού της, έχει την υποχρέωση της τεχνικής υποστήριξης των ΟΤΑ που είναι μέλη της (όπως ο Δήμος Καλαμάτας).
Επίσης η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, διαθέτει την οργάνωση και τις απαραίτητες συνεργασίες, καθώς ήδη διαθέτει ομάδα συνεργατών-μελετητών πολλών ειδικοτήτων, που της εξασφαλίζει πιστοποίηση υλοποίησης τεχνικών μελετών και επιπλέον συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο άλλωστε είναι και μέλος της, προκειμένου να υποστηρίξει αρμοδιότητες σύνταξης των μελετών και προετοιμασίας των φακέλων χρηματοδότησης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα