Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 17:20

Καλαμάτα: Σε εξέλιξη οι απολογίες των 5 εκ των 11 κατηγορουμένων για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"

Στο ανακριτικό γραφείο, στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, βρίσκονται σήμερα από το πρωί οι 5 εκ των 11 συλληφθέντων για την πολύκροτη υπόθεση της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στην ποινική δικογραφία, το βασικό αδίκημα αφορά στη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με αναφορες στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ που "έκαναν φτερά" το 2004 από την Τράπεζα της Ελλάδος, εκ των οποίων τα 4,5 δεν βρέθηκαν ποτέ.
Πρώτη απολογία ήταν αυτή του 45χρονου, ο οποίος αρνείται την ανάμειξή του και μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες για σήμερα απολογίες.
Οι απολογίες των 11 αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο.

Διαβάστε ακόμα:

Σε 1.000 σελίδες η δικογραφία για το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" στην Καλαμάτα - Πότε θα απολογηθούν οι επιχειρηματίες (Βίντεο)

Μεσσηνία: "Ξέπλυμα", εκβιασμοί, απειλές, ναρκωτικά και όπλα στην υπόθεση των επιχειρηματιών - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συλλήψεις επιχειρηματιών για εγκληματική οργάνωση σε Καλαμάτα και Αθήνα

Τι δήλωσε ο ποινικολόγος Θ. Μαντάς

Ο ποινικολόγος Θ. Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου συλληφθέντα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στον θεμέλιο λίθο της υπερασπιστικής γραμμής, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: "για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο εντολέας μου, ο κατηγορούμενος εισήχθη σε δίκη, παραπέμφθηκε σε δίκη και κρίθηκε αμετακλήτως αθώος. Αρα στην υπόθεση του 2004 δεν είχαμε μόνο το αδίκημα της υπεξαίρεσης από την Τράπεζα Ελλάδος. Είχαμε και το αδίκημα -είχε αποδοθεί και παραπέμφθηκε σε δίκη- και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Εκρίθη αμετακλήτως ότι το αδίκημα της υπεξαίρεσης, -έτσι έκρινε το Δικαστήριο- το έχει τελέσει ο εντολέας μου. Το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, έχει αμετακλήτως αθωωθεί από την κατηγορία αυτή. Κι ερχόμαστε 16 χρόνια μετά, να βάλουμε πάλι κατηγορία για αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των ιδίων χρημάτων, του ιδίου ποσού της υπεξαιρέσεως...". Παρατήρησε δε πως: "δεν άνοιξε σωρεία καταστημάτων" συμπληρώνοντας πως δεν έχει καμία συμμετοχή, δεν έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς σε καμία από τις τις επιλήψιμες επιχειρήσεις.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα