Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 12:58

Καλαμάτα: Λίγος κόσμος και λίγοι έμποροι στο σημερινό παζάρι της Αγίας Τριάδας (φωτογραφίες)

Λιγότερος κόσμο και περιορισμένοι πάγκοι εμπόρων ήταν το χαρακτηριστικό του σημερινού παζαριού στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας.

Δυο περίπου μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας του χώρου και δυο εβδομάδες έπειτα από το ξεκίνημά του την Πέμπτη 14 Μαΐου, κάθε Πέμπτη λιγοστεύει ο κόσμος αλλά και οι πωλητές όμως μας είπαν οι ίδιοι οι παραγωγοί-πωλητές που βρέθηκαν εκεί σήμερα.
Ο Παναγιώτης Λυκούσης, επί χρόνια πωλητής στο συγκεκριμένο παζάρι, δήλωσε:
"Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος και υπολογίζουμε ότι οι πωλητές έχουν μειωθεί σίγουρα κατά 50%".
Όσο για το τι φταίει που έχει περιέλθει σε αυτή τη κατάσταση το παζάρι, ανέφερε: "σίγουρα φταίει και το ότι ο κόσμος φοβάται λόγω κορονοϊού".

Οι αλλαγές λόγω κορονοϊού
Όλα τα παραπάνω εξηγούνται και από το γεγονός πως πλέον η αγορά διενεργείται μια φορά την εβδομάδα -κάθε Πέμπτη- και συμμετέχουν εναλλάξ οι μισοί μικροπωλητές κάθε φορά.
Επίσης, έχει γίνει επαναχάραξη 13 θέσεων μικροπωλητών (12,5m2 η καθεμιά), κατάργηση παραχώρησης διπλών θέσεων και θέσεων από τις στοές για την αποφυγή συνωστισμού. Παρ' όλα αυτά, αρκετοί από τους πωλητές που συμμετείχαν προ της αναστολής, ή ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου, έχουν σταματήσει.  

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα