Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 18:07

Έτοιμες για το αυριανό άνοιγμα της εστίασης οι επιχειρήσεις της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά στο μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων εστίασης οι εργασίες, ώστε να γίνει η κατάλληλη υποδοχή των πελατών αύριο (25/05) που θα πραγματοποιηθεί και το άνοιγμα της εστίασης.

Οι εργασίες ήταν πυρετώδεις όπως μας ανέφεραν οι εργαζόμενοι τριών από τα καταστήματα αυτά, καθώς πέραν της απολύμανσης όλων των χώρων, των τραπεζιών, καρεκλών κ.τ.λ. υπήρχε και η διαδικασία της - κατά γράμμα - τήρησης της απόστασης των τραπεζιών.
Όλοι ωστόσο ανυπομονούσαν για το άνοιγμα, καθώς μην ξεχνάμε πως από κάθε επιχείρηση εξαρτώνται πολλές οικογένειες και όχι μόνο των ιδιοκτητών, αλλά και των εργαζόμενων που περίμεναν δυο μήνες μετά να ξεκινήσουν την δουλειά.
Αν και απέφυγαν να σχολιάσουν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τόνισαν πως θα χρησιμοποιείται το 40-50 % των τραπεζιών, κάτι που θα φέρει αρνητικές συνέπειες στον τζίρο των καταστημάτων, αλλά και θα προϋποθέτει μειωμένο προσωπικό, δηλαδή περισσότερους άνεργους.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Καλαμάτας και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης.

Η "ερημωμένη" Ιατροπούλου, λόγω εποχής αλλά και λόγω Υγειονομικών Κανονισμών. Λόγω στενότητας του πεζόδρομου τα τραπέζια που μπορούν να τοποθετηθούν είναι λίγα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

Όλα έτοιμα στα καταστήματα στο λιμάνι της πόλης μας, όπου βρίσκονται εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και πολλά άλλα και αποτελεί σημείο αναφοράς την καλοκαιρινή περίοδο. 

 

Η πολυσύχναστη Μαρίνα της Καλαμάτας, ένας υπέροχος τόπος με πολλά εστιατόρια και εξαιρετική θέα (και ένα παράνομο παρκάρισμα όπως μπορείτε να διακρίνετε στη φωτογραφία!) 

Και στην κεντρική πλατεία, σε κάποιες από τις καφετέριες, τα πράγματα είναι έτοιμα και όπως βλέπετε στη φωτογραφία, υπάρχουν απαγορευτικές κορδέλες για όσους ...βιάζονται! 

Ο πεζόδρομος Βαλαωρίτου, καθαρισμένος και λίγες ώρες πριν οργανωθούν όπως πρέπει τα τραπέζια για να τηρηθούν οι αποστάσεις


Φωτορεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα