Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 11:15

Ζητήματα επαγγελματοβιοτεχνών συζήτησαν ο πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας με τον Δήμαρχο Μεσσήνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας Θεόδωρος Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλογερόπουλος, που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιωάννη Κουφό, εξέθεσε στον Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και βιοτέχνες του νομού λόγω του κλεισίματος των επιχειρήσεων για 2 μήνες και εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και χρειάζεται πολυεπίπεδη προσπάθεια για την στήριξή τους. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας τόνισε ότι θα πρέπει οι Δήμοι και όλα τα Ταμεία να δώσουν παρατάσεις στις οφειλές των επαγγελματιών για να μπορέσουν μακροπρόθεσμα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επίσης, πρέπει να στηρίξουν εμπράκτως τους επαγγελματίες απαλλάσσοντάς τους από την καταβολή τελών.

Ο κ. Αθανασόπουλος συνεχάρη τον κ. Καλογερόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση αλλά και ο ίδιος προσωπικά αναγνωρίζουν όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Για τον λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, επεξεργάζονται σχέδιο προσαρμοσμένο στην πρόσφατη νομοθεσία το οποίο πραγματικά θα διευκολύνει τους επαγγελματίες να κάνουν ομαλή επανεκκίνηση που θα επιφέρει κοινωνική ισορροπία. Ακολούθως, συζήτησαν θέματα που αφορούν στους επαγγελματοβιοτέχνες, όπως τις αναπτυξιακές προοπτικές, τα επενδυτικά προγράμματα και τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Ο Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με την Ομοσπονδία για την συζήτηση προτάσεων και προώθηση ζητημάτων που θα ενισχύουν τους επαγγελματίες μας, από τη βιωσιμότητα των οποίων κρίνεται αν θα διατηρηθεί ζωντανός ο εμπορικός ιστός κάθε περιοχής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα