Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 09:30

59 συλλήψεις και 100 προσαγωγές μετά από ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Πελοπόννησο

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τριήμερι στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα τρία (793) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια σαράντα εννέα (549) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα τέσσερις (244) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα έξι (656) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατό (100) άτομα, από τα οποία πενήντα ένα (51) ήταν ημεδαποί και σαράντα εννέα (49) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
- Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
- Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
- Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
- Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
- Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
- Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής.
- Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
- Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
- Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
- Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
- Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
- Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
- Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
- Εννέα (9) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:
- από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία και μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσυκλέτας, που είχαν γίνει την 5.5.2020 και 7.5.2020, αντίστοιχα, στα Εξαμίλια και στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου, για απόπειρα κλοπής και κλοπή τροχοφόρου.
- από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε ξενοδοχείο, που έγινε την 19.12.2019 στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατασχέσεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα εννέα (289) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
- μικροποσότητα ηρωίνης, στην Αργολίδα,
- ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -26,55- γραμμαρίων, -1- τσιγαριλίκι κάνναβης, -1- κυνηγετικό όπλο και -9- φυσίγγια, στη Λακωνία,
- μικροποσότητα ηρωίνης και -33- ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το αστυνομικό προσωπικό, σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου, για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, χθες (16.5.2020), συνελήφθη στην περιφέρεια μας, ένας (1) αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Κατά τους αστυνομικούς έλεγχους, διαπιστώθηκε ο ανωτέρω να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα