Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 09:52

Airbnb-μακροχρόνια ενοικίαση: Αλλάζουν οι ισορροπίες ελέω κορωνοϊού

Διαφοροποίηση στις τιμές των ενοικίων και στην μακροχρόνια διαθεσιμότητα των διαμερισμάτων αναμένεται να προκαλέσει η πτώση του Airbnb, δηλαδή της ενοικίασης με τη μέρα.

Στα διαμερίσματα airbnb με ημερήσια ενοικίαση παρατηρείται μια μείωση λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, κάτι που έχει οδηγήσει σε νέες πραγματικότητες, σχετικά με τα ενοίκια και τα διαμερίσματα. 
Ο Γιάννης Γιαννουκάκης, ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου "Hellas Homes", μίλησε στην Εύφορη Γη για τις τιμές των ενοικίων των διαμερισμάτων και των αγοραπωλησιών, το airbnb και την πτώση του.

"Πιστεύω πως θα πέσουν οι τιμές των ενοικίων"
Απαντώντας στον συσχετισμό των τιμών των ενοικίων με την μείωση του Airbnb, ο κ. Γιαννουκάκης τόνισε: "Πιστεύω ότι οι τιμές των ενοικίων θα πέσουν λόγω του airbnb, παρ' ότι πέρσι ανέβηκαν".
Όσο για τις αγοραπωλησίες, απάντησε πως: "Νομίζω πως έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα λόγω κορωνοϊού, όμως μπορεί και να πέσουν. Θα το δούμε μετά από 5-6 μήνες αυτό, λογικά προς το χειμώνα".

Μετατροπή του Airbnb σε μακροχρόνια ενοικίαση
Τους λόγους που τα διαμερίσματα που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα προς ημερίσια ενοικίαση και πλέον κλίνουν προς μακροχρόνια μας παρουσίασε ο κ. Γιαννουκάκης: "Επειδή το Airbnb παρουσιάζει πτωτική τάση, οι διαχειριστές κοιτάζουν προς μακροχρόνια ενοικίαση.
Επίσης, μεγάλο πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχουν χτιστεί νέες πολυκατοικίες από το 2009 και έπειτα, γι' αυτό και δεν υπάρχουν διαθέσιμα 3άρια και 4άρια διαμερίσματα.
Από την πτωτική τάση του Airbnb θα επωφεληθούν οι φοιτητές και όσοι ψάχνουν μικρότερα διαμερίσματα.".

"Πάνω από 50% η μείωση"
Όσο για το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η πτώση του Airbnb, σημείωσε: "Φαντάζομαι πως θα είναι πάνω από 50% και αυτό οφείλεται και στο μεγάλο κόστος διαχείρισης και τη φορολογία που είναι αρκετά υψηλά και δεν συμφέρει όσους έδιναν τα διαμερίσματα σε εταιρίες διαχείρισης, παρά μόνο όσους το διαχειρίζονταν μόνοι τους.
Η ημερήσια ενοικίαση δουλεύει μόνο 4-5 μήνες το χρόνο, οι τιμές είναι χαμηλές το χειμώνα και ο κόσμος όταν τα βάζει κάτω, βλέπει ότι συμφέρει περισσότερο μια μακροχρόνια ενοικίαση παρά με την ημέρα".

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα