Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 19:34

Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου: Μπράβο στα ελληνικά ehops και τους ανθρώπους τους

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου συγχαίρει και ευχαριστεί παράλληλα, τα ελληνικά ehops και τους ανθρώπους τους, οι οποίοι στέκονται και αυτοί δυνατά στην πρώτη γραμμή, με στόχο μην λείψει τίποτα στον Έλληνα καταναλωτή. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει, "Όσο ο κορονοϊός μένει έξω, εμείς μένουμε σπίτι, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε στις νέες συνθήκες που έχει φέρει μαζί του.

Για να μπορέσουμε να μείνουμε στο σπίτι, χρειάζεται να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Και για να το πετύχουμε μειώνοντας τον κίνδυνο, αυξάνουμε τις ηλεκτρονικές αγορές μας.

Αφού ολοκληρώσουμε την παραγγελία μας όμως και μέχρι τα προϊόντα να φτάσουν στην πόρτα μας, ένα πολύπλοκο οικοσύστημα χρειάζεται να τεθεί σε λειτουργία. Πρόκειται για το e-commerce.

Οι άνθρωποί του δεν είναι στα supermarket, δεν είναι στα νοσοκομεία, ούτε στα φαρμακεία. Μένουν αφανείς, αλλά είναι εδώ και εργάζονται σκληρά, για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Γι’ αυτό και όλοι εμείς στον GR.EC.A, τους λέμε ένα μεγάλο μπράβο!

Γιατί για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το οικοσύστημα ενός eshop, όλα τα γρανάζια της «μηχανής» του, καλούνται να λειτουργήσουν αρμονικά: οι αποθήκες, οι τραπεζικές συναλλαγές, οι εταιρείες ταχυμεταφορών, οι προμηθευτές και οι πελάτες.

Μαζί του όμως, ο κορονοϊός έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στα «γρανάζια» αυτής της μηχανής.

Αυτή τη στιγμή η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί με πρωτόγνωρες δυσκολίες, εξαιτίας των νέων όρων που πρέπει να τηρούνται στην παράδοση των προϊόντων. Οι προμήθειες των προϊόντων είναι δυσμενέστερες, τόσο από το εξωτερικό όσο και εγχώρια. Τα μέτρα ασφαλείας κατά την εργασία είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Ο πόροι των ελληνικών eshops, είναι σημαντικά μειωμένοι.

Με δεδομένες τις παραπάνω συνθήκες, κι ενώ ταυτόχρονα δέχονται απότομη αύξηση στον όγκο των παραγγελιών τους, τα ελληνικά ehops και οι άνθρωποί τους στέκονται δυνατά στην πρώτη γραμμή, με στόχο μην λείψει τίποτα στον Έλληνα καταναλωτή. 

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, αλλά και στους επιχειρηματίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς προκλήσεις, για να εξυπηρετήσουν όλους εμάς, όσο μένουμε στο σπίτι, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ!"

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), εκπροσωπεί το σύνολο της αγοράς του Ηλεκτρονικού Εμπορίου & των υπηρεσιών αυτής, όπου αποτελείται από περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Έχει διαμορφώσει το κώδικα δεοντολογίας. Σήμερα, αριθμεί περισσότερα από 450 μέλη και αποτελεί επίσημο συνομιλητή της πολιτείας και έχει σχέσεις διαλόγου και με όλα τα θεσμικά όργανα και του φορείς που εφάπτονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας. Παράλληλα διατηρεί Ευρωπαϊκή παρουσία μέσω του Πανευρωπαϊκού Φορέα για το ηλεκτρονικό εμπόριο e-Commerce Europe, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα