Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 12:23

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους αστέγους

Υποστήριξη και φροντίδα σε αστέγους που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας, παρείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα βράδια της 22ας, 23ης και 24ης Δεκεμβρίου 2017, κατά τα οποία επικρατούσαν συνθήκες αυξημένου ψύχους.

Κινητά κλιμάκια αποτελούμενα από κοινωνικό λειτουργό του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ε.Ε.Σ., ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της δράσης, εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας, εθελόντριες νοσηλεύτριες, εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς και οδηγό της διεύθυνσης αυτοκινήτων του Ε.Ε.Σ. διένειμαν στους αστέγους υλικό πρώτης ανάγκης που περιελάμβανε:

- δέμα, το οποίο περιείχε μπισκότα, σοκοφρέτες, κρουασάν σοκολάτας, χυμό φρούτων, πακέτο στιγμιαίου καφέ, τσάι σε μπουκάλι 0,5 lt, εμφιαλωμένο νερό 0,5 lt και μαντηλάκια υγιεινής (μωρομάντηλα)

- sleeping bags και κουβέρτες

- ζεστό φαγητό

- ζεστό ρόφημα (τσάι)

- ιματισμό

Τα είδη πρώτης ανάγκης δόθηκαν σε 143 άστεγους, Έλληνες και αλλοδαπούς, στις περιοχές πέριξ της Πειραιώς, στις πλατείες Κουμουνδούρου και Αγίου Γεωργίου, στις γέφυρες Ρουφ και Αχιλλέως, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στη Μητροπόλεως, στη Σταδίου και στους παράδρομους αυτών.

Οι άστεγοι ενημερώθηκαν επίσης από τα μέλη των κλιμακίων για τους θερμαινόμενους χώρους που διέθετε ο δήμος Αθηναίων για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η δράση, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΥΑΔΑ του δήμου Αθηναίων, θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τις νύχτες που παρουσιάζεται αυξημένο ψύχος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα