Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 11:00

Στην Τρίπολη συνεχίζεται η πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» (https://meneimystiko.gr/ ) ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» και μέσα από σειρά δράσεων ενημερώνει, συζητά, καταγράφει απόψεις και κινητοποιεί τους πολίτες.

Αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. μια τέτοια δράση θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα γίνει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τριπόλεως (Δολιανών 1).
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, τη Χαλκίδα, το Ηράκλειο και τα Χανιά.
Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου και ο απολογισμός αυτών καθώς και τα συμπεράσματα θα παρoυσιαστούν σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος και το επιστημονικό προσωπικό θα αναλύσουν το φαινόμενο και θα ακολουθήσει κλειστή συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές.
Συμμετέχοντες: Εισαγγελείς Πρωτοδικών, εκπρόσωποι ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι Νοσοκομείων, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας κ.α.
Την συνάντηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος.
Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδειχθεί το φαινόμενο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και οι διαστάσεις που έχει λάβει στην Ελλάδα για να κατατεθούν στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2018

Περισσότερο διαβασμένα