Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 20:10

Απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασιών στη Μόσχα για τον μήνα Ιανουάριο

Η μέση θερμοκρασία στη ρωσική πρωτεύουσα τον μήνα Ιανουάριο ήταν η υψηλότερη που έχει ποτέ καταγραφεί από την έναρξη των μετρήσεων πριν από 141 χρόνια, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία.

"Η μέση θερμοκρασία που καταγράφηκε τον Ιανουάριο στη Μόσχα ανερχόταν στους περίπου 0 βαθμούς Κελσίου. Είναι 9,3 βαθμοί υψηλότερη από τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες" σημείωσε η Λουντμίλα Πάρσινα, μετεωρολόγος στο Rosguidromet.

Σύμφωνα με την επιστήμονα, το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασιών καταγράφηκε το 2007. Τα μετεωρολογικά αρχεία χρονολογούνται από το 1891 στη Ρωσία και από το 1879 στη Μόσχα. Τον Ιανουάριο, το μέσο ύψος του χιονιού στη Μόσχα ήταν 7 εκατοστά, έναντι 32 συνήθως, σύμφωνα με το Rosguidromet.

Η ρωσική πρωτεύουσα διανύει αυτή τη στιγμή έναν χειμώνα παραδόξως ήπιο, που προκαλεί ανησυχία σε μια χώρα που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην κλιματική αλλαγή.

Τον Δεκέμβριο, ο υδράργυρος στη Μόσχα πέρασε τους 4 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η συνήθης θερμοκρασία είναι - 6 βαθμοί Κελσίου.

Το φαινόμενο αυτό συνοδεύτηκε από την απουσία χιονιού, κάτι το αξιοσημείωτο δεδομένου ότι η Μόσχα καλύπτεται αυτήν την περίοδο από ένα παχύ στρώμα χιονιού.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα