Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 19:46

Πέντε μήνες φυλάκιση στον εκδότη Κ. Βαξεβάνη για εξύβριση του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον εκδότη -δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η υπόθεση αφορά μήνυση του κ. Σαμαρά για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ανάρτηση , τον Φεβρουάριο του 2018, του δημοσιογράφου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, φωτογραφίας τύπου meme, που εμφάνιζε τον Α. Σαμαρά να λέει: "Όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι" και βασιζόταν σε παλαιότερο βίντεο προεκλογικής συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία είχε πει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, το αισθάνομαι". Ο Κ. Βαξεβάνης συνόδευε την επίμαχη φωτογραφία με το σχόλιο "λες;".

Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε απλή εξύβριση αποδεχόμενο αντίστοιχη εισαγγελική εισήγηση που έκρινε ότι η παράθεση της φωτογραφίας δεν αποτελεί "γεγονός" με σαφές και ορισμένο περιεχόμενο ώστε να στοιχειοθετείται η συκοφαντική ή η απλή δυσφήμιση. Η επίμαχη ανάρτηση κρίθηκε ότι ήταν προσβλητική για τον μηνυτή τον οποίο εμφάνιζε να εξαπολύει απειλές. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό της πλευράς του Βαξεβάνη ότι επρόκειτο περί απλής σάτιρας . "Δεν αιτιολογείται σάτιρα από το επάγγελμα του κατηγορούμενου" είπε ο Εισαγγελέας.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα