Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 10:33

Καλαμάτα: Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου η τακτοποίηση ακινήτων "άγνωστου ιδιοκτήτη"

Στις 9 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την «τακτοποίηση» ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» που κτηματογραφούνται στο Ασπρόχωμα και τα Λέικα Καλαμάτας.

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των περιοχών αυτών για τα οποία οι αρχικές εγγραφές φέρουν την ένδειξη του «αγνώστου ιδιοκτήτη» να μεριμνήσουν για την άσκηση των προβλεπομένων ενδίκων βοηθημάτων.
Όπως αναφέρεται πιο συγκεκριμένα: Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998 περί Εθνικού Κτηματολογίου, η αποκλειστική προθεσμία για την διόρθωση των αρχικών εγγραφών με την άσκηση της αγωγής κυρίως σε περιπτώσεις «αγνώστου ιδιοκτήτη» είναι 14 ετών από την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περί ενάρξεως λειτουργείας του κτηματολογικού γραφείου και με δεδομένο ότι το ΦΕΚ Περαίωσης Κτηματογράφησης & Έναρξης Λειτουργίας για τις περιοχές Ασπροχώματος και Λείκων είναι το ΦΕΚ 1834/Β΄/09.12.2003, η προθεσμία λήγει για τις εγγραφές των περιοχών Ασπροχώματος και Λείκων στις 9 Δεκεμβρίου 2017.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα