Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 10:33

Καλαμάτα: Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου η τακτοποίηση ακινήτων "άγνωστου ιδιοκτήτη"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 9 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την «τακτοποίηση» ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» που κτηματογραφούνται στο Ασπρόχωμα και τα Λέικα Καλαμάτας.

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των περιοχών αυτών για τα οποία οι αρχικές εγγραφές φέρουν την ένδειξη του «αγνώστου ιδιοκτήτη» να μεριμνήσουν για την άσκηση των προβλεπομένων ενδίκων βοηθημάτων.
Όπως αναφέρεται πιο συγκεκριμένα: Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998 περί Εθνικού Κτηματολογίου, η αποκλειστική προθεσμία για την διόρθωση των αρχικών εγγραφών με την άσκηση της αγωγής κυρίως σε περιπτώσεις «αγνώστου ιδιοκτήτη» είναι 14 ετών από την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περί ενάρξεως λειτουργείας του κτηματολογικού γραφείου και με δεδομένο ότι το ΦΕΚ Περαίωσης Κτηματογράφησης & Έναρξης Λειτουργίας για τις περιοχές Ασπροχώματος και Λείκων είναι το ΦΕΚ 1834/Β΄/09.12.2003, η προθεσμία λήγει για τις εγγραφές των περιοχών Ασπροχώματος και Λείκων στις 9 Δεκεμβρίου 2017.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα