Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 20:31

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

"Να μην ορίσει μια συνεδρίαση εξπρές του ΚΑΣ", όσον αφορά τις αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με σημερινή ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΑ, "η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται ευρέως από χτες, πρόκειται να συγκαλέσει συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τεχνική μελέτη για την απόσπαση των εξαιρετικής σπουδαιότητας αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης". Σύμφωνα με τον ΣΕΑ, πρόκειται για μια "βεβιασμένη προσπάθεια να συνεδριάσει το ΚΑΣ μέσα σε 4 μόλις ημέρες από την κατάθεση της μελέτης, χρόνος που προφανώς δεν επαρκεί για να γνωμοδοτήσουν τεκμηριωμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για ένα τόσο σοβαρό θέμα".

"Μετά από τόσους μήνες ενεργοποίησης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και ευαισθητοποίησης και αγώνα των πολιτών, το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ είναι να μην ορίσει μια συνεδρίαση εξπρές του ΚΑΣ. Το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει η Αττικό Μετρό είναι να καταθέσει στα αρμόδια όργανα τη μελέτη που ισχυρίζεται πως ετοίμασε, με πλήρη τεχνική τεκμηρίωση, με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα εργασιών και πλήρως κοστολογημένη, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, προκειμένου να κριθεί από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας", τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΕΑ.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα