Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 22:56

Ο Iωάννης Λαμπρόπουλος για το Δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Μεθώνη

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη της Καλαμάτας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική του βούληση για την γρήγορη κατασκευή του οδικού άξονα από την Καλαμάτα έως και την Μεθώνη, καθώς και την αναβάθμιση του Αερολιμένα της Καλαμάτας.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Iωάννης Δ.Λαμπρόπουλος αναφέρει ότι " Την περασμένη Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019 επισκέφθηκα το Υπουργείο Υποδομών και συναντήθηκα με τον Υπουργό Κώστα Α. Καραμανλή. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την συνέχιση των διαδικασιών, όπως έχουν ξεκινήσει, με την επιλογή της νέας χάραξης και όχι της παραλιακής, για την οποία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης και για τον επιπλέον λόγο, ότι αυτός ο οδικός άξονας δεν ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Του εξέφρασα την στήριξή μου στην απόφαση της Κυβέρνησης, όπως άλλωστε την είχα διατυπώσει και στην από 27 Αυγούστου 2019 ανακοίνωσή μου. Στο εξής μέριμνα όλων μας, είναι να προχωρήσουν όλα γρήγορα, ώστε να υπάρξει άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την κατασκευή του δρόμου από την Καλαμάτα μέχρι την Μεθώνη και την αξιοποίηση και αναβάθμιση του Αεροδρομίου μας.

Με τον Κ. Καραμανλή συζητήσαμε και για τον δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος-Πάτρα. Όπως με ενημέρωσε θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, μετά από τις απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χθες Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνάντηση που είχα με τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Αραβώση συζητήσαμε για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της νέας χάραξης από Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλο, που υπολείπονται ώστε να υπάρξει διαβούλευση και εν συνεχεία να ακολουθήσει η δεύτερη φάση, που αφορά την δημοπράτηση, για την κατασκευή του άξονα από την Καλαμάτα έως την Μεθώνη με ΣΔΙΤ. 

Συμφωνήσαμε, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να γίνουν τα προβλεπόμενα στον συντομότερο χρόνο.

Υπενθυμίζω, ότι, στις 27 Αυγούστου 2019 για το ίδιο θέμα είχα συναντηθεί στο Υπουργείο και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα