Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 18:32

Ερευνητική σύμπραξη για για την αναβάθμιση των αγροδιατροφικών προϊόντων

Με στόχο τον συντονισμό των ενδιαφερόμενων φορέων για την διαμόρφωση σύμπραξης ερευνητικών και παραγωγικών φορέων προς την κατεύθυνση της χρήσης των αντίστοιχων τεχνολογιών και καλών πρακτικών, που μπορούν να συμβάλουν τόσο στην αναβάθμιση των παραγόμενων αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όσο και στην ενίσχυση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας τους, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη.

Η συνάντηση  θα γίνει στην αίθουσα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (Τσόχα 36, Αθήνα) την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι, με θέμα: «Συντονισμός δράσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την έρευνα και την εισαγωγή μεθόδων ιχνηλασιμότητας και γενετικής βελτίωσης με την χρήση του γονιδιώματος».

Η ερευνητική σύμπραξη που θα δημιουργηθεί, φιλοδοξεί να οδηγήσει τόσο στη γενετική βελτίωση τοπικών φυλών και ειδών παραγωγής αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όσο και σε ολοκληρωμένα συστήματα ιχνηλάτησης νέας γενιάς, για τον περιορισμό των παράνομων ελληνοποιήσεων και της νοθείας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Γιάννης Χατζηχρήστος, σύμβουλος Αν. Υπουργού ΑΑΤ. Δρ. Δημήτρης Χρήστου, ειδικός επί τεχνολογιών γονιδιώματος.

Θα χαιρετήσει ο αν. Υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ενώ στη συνάντηση θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν αντιπρυτάνεις, διευθυντές ερευνητικών ινστιτούτων, φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΣΕΒ και Τροφίμων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του αγροδιατροφικού τομέα.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα