Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 15:58

Βραβείο για τη ναυτική ιστορία της Ιθάκης

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση απέσπασε η ερευνήτρια ιστορίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Πόπη Βασιλάκη, κόρη του εκλεκτού συναδέλφου, αντιπρόεδρου του ΤΕΑΣ Κώστα Βασιλάκη και της Νατάσας Βασιλάκη.

Η Πόπη Βασιλάκη, έλαβε το βραβείο του Ομίλου Καράτζη που εδρεύει στην Κρήτη, για την εξαιρετική εργασία της που μελετά τη ναυτική κοινότητα της Ιθάκης στο τέλος του 19ου αιώνα μέσα από το πρόγραμμα του ιδρύματος «Αιγέας». Η νεαρή ερευνήτρια, είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ρεθύμνου, και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Παρίσι, στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Ακολούθησε το διδακτορικό της, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας με εργασία σχετικά με τις ναυτικές κοινότητες στη Γαλλική Μεσόγειο κατά τα έτη 1850-1920 και με τίτλο «Από το ιστίο στον ατμό».
Το βραβείο στην Πόπη Βασιλάκη απονεμήθηκε με ομόφωνη απόφαση επιτροπής καθηγητών ως η καλύτερη εργασία υποψηφίου διδάκτορα, η οποία το κοινοποίησε στο Σύνδεσμο φίλων ΙΤΕ που έχει συσταθεί στο Ηράκλειο. Ο όμιλος Καράτζη, παρέδωσε στη βραβευμένη ερευνήτρια επιταγή με χρηματικό ποσό και ως αναμνηστικό ένα γλυπτό. Τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ συγχαίρουν την Πόπη Βασιλάκη και εύχονται καλή σταδιοδρομία και πάντοτε με διακρίσεις.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα