Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 23:16

Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών: Στα 7,4 εκ. ευρώ η ζημιά από φυσικές καταστροφές

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος υπέδειξε μέσα από έρευνά της, το ποσό των 7,4 εκατομμυρίων ζημιάς που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις περιόδους 9 με 17 Οκτωβρίου του 2021 σε όλη την Ελλάδα.

 Έρευνα που διεξήχθη μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων - μελών της ΕΑΕΕ σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις βροχοπτώσεις σε Εύβοια και Θεσσαλία 9 με 11 Οκτωβρίου και την κακοκαιρία Μπάλλος που έπληξε με βροχοπτώσεις - πλημμύρες – υδροστρόβιλο στις 13 με 17 Οκτωβρίου  2021.

Στόχος αποτέλεσε η πρώτη εκτίμηση των ζημιών σε πλήθος και σε ποσό των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις – μέλη, εξ’ αιτίας των συγκεκριμένων φαινομένων.

Ειδικότερα, στην έρευνα συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους 23 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις - μέλη της ΕΑΕΕ και η έρευνα ανέλυσε τις ζημιές σε γεωγραφικό επίπεδο (περιοχή, πόλη) με την χρήση του ταχυδρομικού κώδικα του ασφαλισμένου ακινήτου ή του τόπου ζημιάς και στη συνέχεια κατηγοριοποιήθηκε το ίδιο το ακίνητο (κατοικία, φωτοβολταϊκό σύστημα, εμπορική εγκατάσταση, αυτοκίνητο κ.ο.κ.).

 Τα αποτελέσματα κατέδειξαν 1.629 ζημιές, το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 7,4 εκατ. €.

Από αυτές, οι 1.014 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 6,5 εκατ. €), και οι 615 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 948 χιλ. €).

Ασφαλίσεις περιουσίας που επλήγησαν περισσότερο βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής με ποσοστό ζημιάς 66,5% (ασφαλισμένη αξία 569,1 εκατ. €) και ακολουθούν οι Περιφερειακές ενότητες του νομού Ηλείας με 1,4%, της Θεσσαλονίκης με 6,0%, της  Κέρκυρας με 6,7%, της Κεφαλληνίας με 1,8% και της Μεσσηνίας με 1,4%.

Κ.Χ.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα