Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 21:59

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει συμφωνία με τις Pfizer/BioNTech για το εμβόλιο κατά της COVID-19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα μια τέταρτη σύμβαση με τις φαρμακευτικές εταιρείες BioNTech και Pfizer, η οποία προβλέπει την αρχική αγορά 200 εκατ. δόσεων για λογαριασμό όλων των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και τη δυνατότητα να ζητηθεί πρόσθετη προμήθεια έως και 100 εκατ. δόσεων, μόλις το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η σημερινή σύμβαση με την κοινοπραξία BioNTech-Pfier επεκτείνει την ευρεία προσφορά εμβολίων που θα παραχθούν στην Ευρώπη και έρχεται να προστεθεί στις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί με την AstraZeneca, τη Sanofi-GSK και τη Janssen Pharmaceutica NV και στις επιτυχώς ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με την CureVac και την Moderna. Αυτή η διαφοροποιημένη προσφορά εμβολίων θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για τον εμβολιασμό, μόλις τα εμβόλια αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Ύστερα από τη χθεσινή, πολλά υποσχόμενη, ανακοίνωση της BioNTech και της Pfizer σχετικά με τις προοπτικές του εμβολίου τους, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανακοινώνω τη σημερινή συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία BioNTech και την Pfizer για την αγορά 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου. Μ’ αυτή την τέταρτη σύμβαση, εδραιώνουμε πλέον μια εξαιρετικά στέρεη προσφορά υποψήφιων εμβολίων, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών. Όταν εγκριθούν, θα διανεμηθούν γρήγορα φέρνοντάς μας έτσι πιο κοντά σε μια βιώσιμη λύση για την πανδημία.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα