Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 16:10

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδοτεί κορυφαίους νέους ερευνητές

Τη χορήγηση 677. εκατ. ευρώ σε 436 επιτυχόντες του διαγωνισμού για τις επιχορηγήσεις εκκίνησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επιχορηγήσεις αυτές εντάσσονται στο ενωσιακό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» και θα βοηθήσουν τους νέους ερευνητές να δημιουργήσουν ομάδες και να πραγματοποιήσουν καινοτόμα έργα σε κάθε επιστημονικό τομέα, από την έρευνα για εμβόλια μέχρι την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και από τα νανοπλαστικά ως την εξερεύνηση της σκοτεινής ύλης του διαστήματος.

 Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Με τις επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, η ΕΕ αξιοποιεί το ταλέντο και την περιέργεια κάποιων από τους καλύτερους νέους ερευνητές της Ευρώπης. Μέσα από τις ιδέες τους θα ανοίξουν νέοι δρόμοι και θα βρεθούν τρόποι για την αντιμετώπιση πιεστικών προκλήσεων στους τομείς της υγείας, της ενέργειας, των ψηφιακών τεχνολογιών και σε πολλούς άλλους τομείς. Η φιλοδοξία μας να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις σημερινές και τις μελλοντικές κρίσεις βασίζεται στην ισχυρή μας βούληση να προσφέρουμε σταθερή και αυξανόμενη στήριξη σε κορυφαίες έρευνες που προκαλούν τα όρια της γνώσης μας.»

Οι ερευνητές που επελέγησαν από το ΕΣΕ έχουν ποικιλόμορφο προφίλ, καθώς προέρχονται από 40 διαφορετικές εθνικότητες και θα έχουν τη βάση τους σε 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Το 13 % των αιτήσεων επελέγη στο πλαίσιο ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού γύρου για χρηματοδότηση που αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 2 500 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και προσωπικό των ιδρυμάτων υποδοχής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΣΕ. Οι «επιχορηγήσεις εκκίνησης» του ΕΣΕ στηρίζουν μεμονωμένους άριστους ερευνητές που ξεκινούν δική τους ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα ή πρόγραμμα.

Οι επιχορηγήσεις έχουν ύψος έως 1,5 εκατ. ευρώ για 5 έτη, με δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης έως 1 εκατ. ευρώ.

Περίπου το 75 % των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΕ έχουν οδηγήσει σε επιστημονικά επιτεύγματα ή σε σημαντική επιστημονική πρόοδο, σύμφωνα με τις σχετικές αξιολογήσεις αντικτύπου.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα