Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 10:09

Θλιβερά στοιχεία έρευνας για τους θανάτους από αστυνομικούς στις ΗΠΑ για το 2019

Tο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό και το γεγονός ότι κάμερες κατέγραψαν το περιστατικό, ότι έλαβε χώρα μεσημεριανές ώρες μπροστά στα μάτια των περαστικών, ότι πρόκειται για αθώο πολίτη που δεν έδωσε καμία αφορμή για να δεχτεί οποιαδήποτε επίθεση από την αστυνομία, σε συνδυασμό με τη συνεχή καταπίεση των μαύρων και του τρόπου με τον οποίο ο Φλόιντ δολοφονήθηκε, έκανε το ποτήρι να "ξεχειλίσει".

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να φωνάξει, να σπάσει, να βάλει φωτιές σε αυτοκίνητα, κτίρια, αστυνομικά τμήματα.
Το σύνθημα I can't Breathe (=Δεν μπορώ να αναπνεύσω), η τελευταία φράση που ξεστόμισε ο δολοφονημένος Τζορτζ Φλόιντ δεν έχει τεθεί τυχαία στο επίκεντρο των ημερών.
Ο Έρικ Γκάρνερ, ο μαύρος που έχασε τη ζωή του από ασφυξία το 2014 στη Νέα Υόρκη, επίσης κατά τη διάρκεια σύλληψης από λευκούς αστυνομικούς, είχε πει ακριβώς την ίδια φράση πριν ξεψυχήσει.
Με αφορμή το περιστατικό πάμε να δούμε μερικά στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το να ζεις στη χώρα της Ελευθερίας, στη χώρα που επικρατεί η πεποίθηση του "Αμερικανικού Ονείρου" εάν είσαι μαύρος, σίγουρα οι πιθανότητες να "περάσεις καλά" είναι εναντίον σου.

Στατιστικά στοιχεία για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ
Η οργάνωση We The Protesters παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία της Αμερικανικής αστυνομικής βίας και των δολοφονιών που συνδέονται με την Αστυνομία μέσα στο έτος 2019. Φαίνονται απίστευτα και όμως είναι αληθινά.

-Υπήρξαν μόλις 27 μέρες μέσα στο 2019 που δεν δολοφονήθηκε κάποιος από την αστυνομία στην Αμερική:

-Οι μαύροι έχουν τρεις (3) φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθούν από την αστυνομία από τους λευκούς.

-Πόση σημασία έχει πού έμεναν τα θύματα:
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εάν είσαι μαύρος και μένεις στην Οκλαχόμα έχεις έξι (6) φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθείς σε σχέση με το εάν έμενες στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.


-Δεν έχει να κάνει με την εγκληματικότητα:
Τα επίπεδα της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ δεν σχετίζονται με το ποσοστό της αστυνομικής βίας. Στο χάρτη βλέπουμε χαρακτηριστικά (με πορτοκαλί χρώμα) τα ποσοστά δολοφονιών από την αστυνομία ανά πολιτεία σε σύγκριση με το (μπλε χρώμα) ποσοστό των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.
Στην κορυφή βρίσκεται η πολιτεία της Οκλαχόμα που όπως βλέπουμε το ποσοστό των δολοφονιών από πλευράς της αστυνομίας, σε σύγκριση με τα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί είναι αντιστρόφως ανάλογο.


-Δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες:
Έκπληξη προκαλεί το εξής στοιχείο: Στο 99% των περιπτώσεων που κάποιο μέλος της Αστυνομίας δολοφόνησε Αμερικανό πολίτη από το 2013 έως το 2019 παρέμεινε ατιμώρητο.

Πηγή: news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα