Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 09:06

Ανεξάρτητος ο Γιώργος Γκούμας στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ανεξάρτητος κατεβαίνει σ’αυτές τις επιμελητηριακές εκλογές στη Μεσσηνία ο Γιώργος Γκούμας.
«Εχουμε δεσμευτεί να δουλέψουμε όλοι πάνω στα συμφέροντα του επαγγελματία» τόνισε κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, ύστερα από δύο θητείες «εκτός από την τελευταία που μου κλέψανε με συνωμοτικό τρόπο» όπως είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, χαρακτήρισε λάθος την επιλογή του να στηριχτεί η υποψηφιότητά του από τη Νέα Δημοκρατία, κατά το παρελθόν και τόνισε πως θα είναι δεκτές υποψηφιότητας που δεν είναι κατευθυνόμενες, με σκοπό την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου. 
Από το ίδιο βήμα, από το οποίο είχε ανακοινώσει πριν 6 χρόνια τη δημιουργία του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», τις αρχές και το όραμά του, ο κ. Γκούμας είπε πως «Το Επιμελητήριο χρειάζεται να αποτινάξει από πάνω του τις όποιες κομματικές αποχρώσεις και γραμμές, τα βαρίδια του παρελθόντος και να σχεδιάσει νέα πορεία με στόχο την επιμέρους ανάπτυξη των μελών του και κατ' επέκταση των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων». 
Υπενθύμισε πως το «Νέο Επιμελητήριο», ήταν ο συνδυασμός, που κέρδισε τις προηγούμενες Επιμελητηριακές εκλογές του 2011 «παρά τις τότε αντίθετες προβλέψεις» και που «έδωσε τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να συμμετάσχουν και ορισμένοι από αυτούς να εκλεγούν στο Δ.Σ. κόντρα στο κατεστημένο, που κυριαρχούσε την περίοδο εκείνη». 
Κάλεσε δε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του νομού να συμμετάσχουν στην προσπάθεια «για ένα Επιμελητήριο ανοικτό, ενωμένο και σύγχρονο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας». 
Όπως είπε «Είναι η πλέον η κατάλληλη στιγμή μακριά από πολιτικά κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα να αναβαθμίσουμε τον θεσμό, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας οφέλη στα μέλη του και την τοπική μας οικονομία. Το Επιμελητήριο πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στον χώρο της ανάπτυξης, αλλά και στον χώρο της επιστήμης και της έρευνας». Ο κ. Γκούμας θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Ωστόσο τόνισε πως στόχος είναι το Επιμελητήριο να γίνει πραγματικός συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα κάθε επιχειρηματία, κάθε επαγγελματία. Να έχει έναν σύμμαχο, μια υποστήριξη συμβουλευτική, νομική, αναπτυξιακή για την επιχείρησή του, να μην αισθάνεται απομονωμένος. Ακόμα να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση, ώστε η κάθε επιχείρηση να αναπτύσσεται με στρατηγικό σχέδιο αποφεύγοντας κακοτοπιές. 
Συμπλήρωσε πως κομμάτι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα είναι η επιμόρφωση των επαγγελματιών, η ενημέρωση για προγράμματα, επαφή με τις νέες τεχνολογίες, στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων, με στόχο πάντα να  διαμορφωθεί ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. 
Μίλησε για απαξίωση του θεσμού τα τελευταία χρόνια και τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναγέννησής του.
Στα άμεσα σχέδια του συνδυασμού είναι η λειτουργία Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας, για τη στήριξη των νέων και ανάπτυξη δράσεων για τους παλιότερους.
Οι ενέργειες που θα προχωρήσουν άμεσα εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός, είναι:
-Αμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των μελών του Επιμελητηρίου.
-Δημιουργία  Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας σε συνεργασία πάντα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, για παροχή νομικών συμβουλών ή και νομικής κάλυψης, όπου και όταν απαιτείται. 
- Αμεση αξιοποίηση της ακίνητης περουσίας του Επιμελητηρίου.
- Θέσπιση  θέση Υπεύθυνου Συμβουλευτικής υποστήριξης που θα είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων του Επιμελητηρίου που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 
- Εμφαση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. 
«Το μήνυμά μας είναι: Κανένας επαγγελματίας μόνος του» τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή του. «Ολοι μαζί προχωράμε για την αναβάθμιση του Μεσσηνιακού Επιμελητηρίου, την προώθηση των προϊόντων μας σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό εγχώρια και διεθνώς». 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα