Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 15:41

Α. Χαρίτσης: «Τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα, φάρμακα: Οι βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας βρίσκονται στο κόκκινο εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής»

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον τ/στ «Action 24» (Γιώργος Κακούσης, Άννα Λιβαθινού)

«Η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αλλά επιδεινώνει την κρίση», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «Action 24». Και πρόσθεσε: «Οι αυξήσεις στα τρόφιμα τρέχουν με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον επίσημο πληθωρισμό, ενώ αναμένουμε νέες ανατιμήσεις λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής αλλά και των αυξημένων εισαγωγών. Το τελευταίο 10μηνο είχαμε αύξηση του εμπορικού ελλείματος κατά 64%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ».

 

«Εδώ και 19 συνεχόμενες ημέρες έχουμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη και από τις αρχές Νοεμβρίου έχουμε και την ακριβότερη τιμή στην βενζίνη» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Η δύσκολη κατάσταση στον κλάδο των φαρμάκων εξελίχθηκε σε μείζονα κρίση λόγω της πολύμηνης αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και παράλληλα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου τα εισοδήματα των πολιτών είναι καθηλωμένα σε επίπεδα προ του 2010».

 

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιδοτεί την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα. Πληρώνουν δηλαδή οι πολίτες και ως καταναλωτές και ως φορολογούμενοι. Ενώ από τα 3 δισ. των υπερκερδών στα πετρελαιοειδή για το 2022, φορολογεί μόλις τα 600 εκατ.».

 

«Έχουμε προτείνει πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, και ειδικά στο πετρέλαιο κίνησης που επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας. Ρύθμιση της αγοράς στην ενέργεια, της ακριβότερης στην Ευρώπη εδώ και ενάμιση χρόνο. Και παράλληλα στήριξη του εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα