Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 10:18

Αυγενάκης: «Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα με αγρότες που επενδύουν, καινοτομούν, εξάγουν και δημιουργούν υπεραξία»

«Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα με αγρότες που επενδύουν και καινοτομούν. Που να κερδίζουν χρήματα, αλλά και να καταβάλλουν με συνέπεια λογικούς φόρους και εισφορές. Που εξάγουν και δημιουργούν υπεραξία. Που παρακολουθούν τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, που συμμετέχουν στην ψηφιακή επανάσταση και γίνονται πιο παραγωγικοί. Χρειαζόμαστε με απλά λόγια, να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την διάρκεια τη συνάντησης που είχε σήμερα με αγρότες στην Βαρβάσαινα της Ηλείας, παρουσία στελεχών του κόμματος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι μια μικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής αποτυχίας, διότι δύο χρόνια τώρα, δεν έχει εφαρμοστεί καμία από τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο πρωτογενής τομέας, ούτε καν αυτές για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο 3ο μνημόνιο». Αναφερόμενος στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα, είπε ότι «έχει ως άξονες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας και περιλαμβάνει συγκεκριμένες θεσμικές δράσεις και στόχους». Όπως εξήγησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, «το σχέδιο αυτό οδηγεί τον πρωτογενή τομέα πέρα από την κουλτούρα επιδοτήσεων, σε μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας». «Η αντίληψή μας», συνέχισε, «στηρίζεται σε μια θεμελιακή αλλαγή, δηλαδή να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης».

Το κράτος, σύμφωνα με όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, «θα πρέπει να είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, αφαιρώντας όλα τα εμπόδια, αλλά και μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων χρηματοδότησης, εξοπλισμού, παροχής εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα