Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 13:48

Μονιμοποιούνται οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια υπόσχεση και ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων πυροσβεστών υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση, με τη δημοσίευση στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» της ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος σημειώνει ότι η ένταξη γίνεται αυτοδικαίως στο μόνιμο προσωπικό, χωρίς να απαιτείται νέα κρίση, ενώ ως ημερομηνία της ένταξης ορίζεται η 1η Απριλίου 2018. Να σημειώσουμε ότι οι εντασσόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους μόνιμους πυροσβέστες, μισθολογικά, βαθμολογικά κλπ.

«Το καθεστώς ομηρίας και ο διαχρονικός εμπαιγμός τόσων χιλιάδων ανθρώπων επιτέλους τελειώνουν. Η ασφάλεια της χώρας ενισχύεται με πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, την ίδια στιγμή που επιλύεται ένα μεγάλο πρόβλημα στο εργασιακό καθεστώς 2.000 και πλέον συμπολιτών μας, εξαιρώντας τους από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων. Η δέσμευση γίνεται πράξη και μάλιστα νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς» υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.