Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 21:43

Έκτακτη συνεδρίαση του περ. συμβουλίου προτείνουν 29 σύμβουλοι

Τη συζήτηση του θέματος των πυρηνελαιουργείων και του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας προτείνουν, μεταξύ άλλων, 29 περιφερειακοί σύμβουλοι σε έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που αιτούνται.

Ειδικότερα, στην αίτησή τους αναφέρονται τα εξής:

"Καταθέσαμε με υπόγραφες 29 Περιφερειακοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις  ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ), ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (Γ. ΔΕΔΕΣ) ,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Ν. ΓΟΝΤΙΚΑΣ) ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ) ,ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Δ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ), ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ – ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Π. ΚΑΤΣΑΡΗΣ) πρόταση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τη διαδικασία του 1/3

Η πρόταση μας είναι η εξής :
«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Επειδή αρκετά θέματα τα οποία έχουν θέσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων δεν έχουν συζητηθεί, ορισμένα εδώ και μήνες, παρότι είναι επίκαιρα και παρότι έχετε δεσμευτεί ότι θα συζητηθούν, ζητούμε την κατεπείγουσα και έκτακτη σύγκλιση του Π.Σ. με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/ 2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από 6 ημέρες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, δηλαδή την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020. Επισημαίνουμε ότι τα θέματα τα οποία προτείνουμε στη συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση είναι τα 4 τα οποία ήταν τακτικά στην συνεδρίαση της 7" Δεκεμβρίου και δεν συζητήθηκαν, καθώς και 2 θέματα τα οποία τέθηκαν προ ημερησίας διάταξης και για τα οποία το σώμα αποφάσισε τη συζήτησή τους την 7η Δεκεμβρίου. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της έκτακτης συνεδρίασης του Πε.Συ.Π. τα οποία προτείνουμε είναι τα εξής:
1    Ενημέρωση - συζήτηση για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (εξ αναβολής). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Αθανάσιος Πετράκος.
2    Λήψη απόφασης για την προστασία και επέκταση του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικολάκου και Αθανάσιος Πετράκος.
3    Έκφραση αλληλεγγύης του Πε.Συ.Π. στους συλληφθέντες της 6" Δεκεμβρίου 2020 στην Καλαμάτα. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Κάτσαρης.
4    Συζήτηση για τα μέτρα προστασίας από τον COVID19 σε σχέση με τους εργάτες γης. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικόλαος Γόντικας και Αθανάσιος Πετράκος.
5    Συζήτηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αθανάσιος Πετράκος.
6    Συζήτηση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.»"


 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα