Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 19:00

Κεφαλογιάννη: Σε εκκρεμότητα ο οργανισμός Ελευσίνα 2021

 

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με τις ενέργειες του ΥΠΠΟΑ μετά από την πρώτη αξιολόγηση της διοργάνωσης Ελευσίνα 2021, καθώς όπως τονίζει ο οργανισμός είναι σε εκκρεμότητα και αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε για το θέμα:

«Τον Οκτώβριο 2017, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες - αξιολογητές διαπίστωσαν συγκεκριμένα προβλήματα διοικητικής λειτουργίας, οργανωτικής δομής και στελέχωσης του οργανισμού "Ελευσίνα 2021" διότι απουσιάζει ο σχεδιασμός ενός νομικού λειτουργικού πλαισίου.

Η προθεσμία συμμόρφωσης ορίσθηκε περί τα τέλη Μαρτίου 2018.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, οφείλει να ενημερώσει άμεσα για την εξέλιξη της συνεργασίας του με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου ο Οργανισμός "Ελευσίνα 2021" να συμμορφωθεί με την έκθεση αξιολόγησης των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.»

Ολόκληρη η ερώτηση που κατέθεσε σήμερα η κ. Κεφαλογιάννη προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχει ως εξής:

Θέμα : Ο Οργανισμός Ελευσίνα 2021 σε εκκρεμότητα.

Τον Οκτώβριο 2017, ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων κατέθεσε στις Βρυξέλες την Πρώτη Αξιολόγηση της διοργάνωσης Ελευσίνα 2021.

Από το κείμενο αυτό, το οποίο απεστάλη στον Δήμο Ελευσίνας και δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Ε.Ε. αναγνωρίζεται η «…θαυμάσια εργασία που έχει γίνει με αφοσίωση εκ μέρους της Ελευσίνας 2021 από την στιγμή της υποψηφιότητάς της και εκτιμάται ιδιαίτερα η προσπάθεια που έγινε κάτω από τις συνθήκες του περιοριστικού οργανωτικού πλαισίου».

Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες, διαπιστώνουν ζητήματα διακυβέρνησης, οργανωτικής δομής και στελέχωσης, διότι απουσιάζει ο σχεδιασμός ενός νομικού λειτουργικού πλαισίου για τον οργανισμό.

Η προθεσμία συμμόρφωσης ορίσθηκε περί τα τέλη Μαρτίου 2018. Μέχρι τότε, η Ελευσίνα 2021 οφείλει μέσα από συνεργασία με την Κυβέρνηση, κατά βάση το επισπεύδον ΥΠΠΟΑ, να υποβάλει επικαιροποιημένο σχέδιο υλοποίησης προγράμματος και όχι μόνο.

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι ιστορικός. Η Ελλάδα ως χώρα που εισηγήθηκε τον θεσμό κατά την δεκαετία του ‘80 οφείλει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της όταν τον φιλοξενεί.

Δεδομένου ότι, το επισπεύδον Υπουργείο είναι το ΥΠΠΟΑ, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1.- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συνεργασία του ΥΠΠΟΑ με τα συναρμόδια Υπουργεία για την θέσπιση ενός σύγχρονου και ευέλικτου οργανογράμματος για τον οργανισμό ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021;

2.- Έχει ληφθεί και τι είδους μέριμνα, προκειμένου ο οργανισμός Ελευσίνα 2021 να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με γρήγορες διαδικασίες, όπως συνιστά το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων;

3.- Πότε προγραμματίζονται οι απαραίτητες προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών για την λειτουργία του οργανισμού Ελευσίνα 2021;

4.- Ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση προγράμματος- προϋπολογισμού – χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των πολιτιστικών δράσεων;

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα