Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 14:10

Κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις από την Ομάδα Γυναικών Σπάρτης

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης με ανακοίνωσή της, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στην εφορία της Σπάρτης αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην Τρίπολη στις 27 Φεβρουαρίου ενάντια στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), καλεί όλες τις γυναίκες τις μισθωτές, τις αυταπασχολούμενες, τις νέες γυναίκες και τις συνταξιούχους να συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Σπάρτης, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στην πλ. Αγίου Βασιλείου στις 6:00μμ. ενάντια στο περιφερειακό «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης

Απευθυνόμαστε σε εσένα :

  • που είσαι μισθωτή ή άνεργη και προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα κάθε μήνα με τα ψίχουλα του κατώτατου ή “υποκατώτατου” μισθού ή της μερικής απασχόλησης.
  • που είσαι αυταπασχολούμενη και ζεις καθημερινά με το βραχνά της επιβίωσης έχοντας τους υπέρογκους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να σε πνίγουν.
  • που είσαι συνταξιούχος και η πετσοκομμένη σύνταξή σου δε φτάνει ούτε για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες υγείας και πρόνοιας που είσαι αναγκασμένη να τις ακριβοπληρώνεις.
  • που είσαι νέα μητέρα και δυσκολεύεσαι να καλύψεις ακόμα και τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών σου.

Αυτοί που συνέτριψαν μισθούς και δικαιώματα, που εξαπολύουν τη μία φοροεπιδρομή μετά την άλλη, που μας αφήνουν βορά στις ορέξεις των τραπεζών είναι η αιτία που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε δημιουργήσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι τραπεζίτες σφίγγουν τη θηλιά του χρέους στο λαιμό των οικογενειών μας. Θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα μας, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να μας πετάξουν στο δρόμο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι έρχεται «ανάπτυξη», θα έχουμε δουλειά… κλπ. Γι’ αυτό οργανώνονται συνέδρια στις περιφέρειες της χώρας, όπως αυτό της Τρίπολης, που εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν αυταπάτες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την "ανάπτυξη" και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, μαζί με σωματεία εργαζομένων, αυταπασχολουμένων θα είμαστε το στήριγμα για να μη χάσει καμία λαϊκή οικογένεια το σπίτι της. Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Καμία κατάσχεση μισθού ή σύνταξης από τραπεζικό λογαριασμό.
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε αυταπασχολούμενου και αυταπασχολούμενης
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Σύνθημα των κινητοποιήσεων το «Όλοι στον Αγώνα! Θα νικήσουμε!»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα