Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 12:41

Ικανοποιημένοι οι Οικολόγοι Πράσινοι για την φαρμακευτική κάνναβη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ικανοποίησή τους σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας για την χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς όπως αναφέρουν, ως κόμμα έχουν πρωτοστατήσει για την απελευθέρωσή της, ενώ προτείνουν τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουμε την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για την χρήση της Φαρμακευτικής κάνναβης, και σημειώνουμε ότι ως κόμμα έχουμε πρωτοστάτησε για την νομιμοποίηση καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης και για την απελευθέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας, μέσα από ενέργειες των δύο Ευρωβουλευτών μας το διάστημα 2010-2014 και από το 2015 μέχρι σήμερα μέσα από την θεσμική εκπροσώπηση μας στην Βουλή.

Για την δε ευφορική χρήση της κάνναβης η θέση μας είναι ότι μετά την δυναμική επανεμφάνιση της για βιομηχανικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς, η απαγόρευση της θα πρέπει να καταργηθεί ως εάν να μην υπήρξε και να ξεκινήσουμε την νομοθετική ρύθμιση του θέματος από μηδενική βάση.

Προτείνουμε επίσης την δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, ένα Διυπουργικό όργανο από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν στην παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση της Κάνναβης για όλες τις χρήσεις (ιατρική, βιομηχανική, ευφορική).

Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει η κοινή διαπίστωση ότι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών όπως εφαρμόζεται τα τελευταία 50 χρόνια έχει αποτύχει παταγωδώς, γιατί δεν έχει μειώσει δυστυχώς τη ζήτηση και την προσφορά ουσιών. Το αντίθετο μάλιστα, έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά απ' ότι υποτίθεται προλαμβάνει, αφού οι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες.

Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και η χρήση του ονόματος κάνναβη ήταν δαιμονοποιημένη και κατακριτέα και για να φτάσουμε στο σημείο να νομοθετήσει η χώρα για την κλωστική/βιομηχανική και την φαρμακευτική κάνναβη, χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες. Επιτέλους πρυτανεύει η λογική και τελικά επικροτείται και αναγνωρίζονται οι παραγωγικές δυνατότητες της κάνναβης.»